r
Nosalty Logó

Spenóttal-kecskesajttal töltött óriáskagyló

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Batida
Spenóttal-kecskesajttal töltött óriáskagyló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2277 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    41 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    188 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2761 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    5545 micro
Összesen 570 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9457.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1920 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    4071 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2037 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    162 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    753 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    11043 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    22181 micro
Összesen 2277 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    52 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson megadott módon kifőzzük (ennél az ételnél elég al’dente, azaz roppanósra, ezért kb. 2-3 perccel előbb fejezzük be a főzést), majd félretesszük hűlni, de előtte hideg vízzel „ijesszük meg”, hogy ne tapadjon össze.
  2. A sütőt melegítsük elő.
  3. A vajat egy kis lábasban olvasszuk fel, szórjuk rá a lisztet, kissé pirítsuk meg, majd öntsük fel a szobahőmérsékletű tejjel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (besamel). Utána tegyük félre.
  4. A levélspenótot 2 percig lobogó enyhén sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük, kissé kinyomkodjuk; a kecskesajtot daraboljuk fel, illetve ha tégelyes krémsajt, akkor nem kell semmit tenni vele. (Alternatívaként fetát is lehet használni.)
  5. A spenótot, a kecskesajtot kevés olajon serpenyőben összekeverjük, sóval, borssal és a szétpasszírozott fokhagymával ízesítjük.
  6. Egy tűzálló edényt finom olajozzunk ki. A masszából kb. 2 teáskanálnyit teszünk minden egyes kagylóba, melyeket a formában egymás mellé helyezünk. Rálocsoljuk a besamelt, majd ráhelyezzük a paradicsomdarabokat. (Én balga módon konzerves egész paradicsomot vettem, összesen 3 db óriás csücsült a dobozban a többi lé volt) – viszont koktélparadicsommal szebb lesz a látvány mindenképp! Rászórjuk az előzetesen apró darabokra vágott mozzarellát, és finoman megszórjuk rozmaringgal.
  7. A sütőformát közepes sínen megsütjük, de ha friss a paradicsom, akkor kicsit tovább.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4074
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Ajánló

Amikor friss spenót van a piacon, mindig vegyetek belőle, és fagyasszátok le, mert nincs is jobb elővenni a "hibernációból", amikor felbukkan egy jó kis recept, mint pl. EZ, és kényelmesen, elegánsan rittyentetek egy remek ebédet/vacsorát a családnak. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a tésztákat, nincs mese. Ezt a receptet még Németországból hoztam magammal, sokszor csinálok ételeket óriáskagylóval, különböző varációkban. Ennek például nagyon nagy sikere van, mert a spenót-paradicsom-sajt ízkombináció fenségessé teszi ezt az egyszerű ételt, és hiába kissé macerás a töltögetés, mégis gyorsan megy, és élvezetes. Aki ínyenc, tálaláskor még parmezánt is reszelhet rá. Remélem, más is megszereti majd ezt a finomságot.   Én most találtam először hazai óriáskagylót, így végre nem kell multiláncokhoz futkosnom, hanem a helyi piacon is beszerezhető már minden.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...