Spenóttal-kecskesajttal töltött óriáskagyló
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
186 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
125g sovány tej55 kcal
-
63g spenót10 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
38g paradicsom7 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g orecchiette tészta742 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
500g sovány tej220 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
200g kecskesajt728 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
13.8g orecchiette tészta51 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
34.5g sovány tej15 kcal
-
17.3g spenót3 kcal
-
13.8g kecskesajt50 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.9g mozzarella21 kcal
-
10.4g paradicsom2 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2364.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 480 mg
-
Vas 254 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 1018 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 118.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 509 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 223 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 41 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 188 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 2761 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 965 micro
-
Lut-zea 5545 micro
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 115.3 g
Zsír
-
Összesen 107.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9457.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1920 mg
-
Vas 1016 mg
-
Magnézium 438 mg
-
Foszfor 1837 mg
-
Nátrium 4071 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 474.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2037 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 890 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 162 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 753 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 863 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 1110 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 11043 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 22181 micro
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 652.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 70 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 52 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 762 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 266 micro
-
Lut-zea 1531 micro
Hozzávalók
-
2 dkg vaj
-
2 dkg finomliszt
-
5 dl sovány tej
-
1 gerezd fokhagyma
-
10 dkg mozzarella
-
1 teáskanál só
-
1 csipet fekete bors
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson megadott módon kifőzzük (ennél az ételnél elég al’dente, azaz roppanósra, ezért kb. 2-3 perccel előbb fejezzük be a főzést), majd félretesszük hűlni, de előtte hideg vízzel „ijesszük meg”, hogy ne tapadjon össze.
- A sütőt melegítsük elő.
- A vajat egy kis lábasban olvasszuk fel, szórjuk rá a lisztet, kissé pirítsuk meg, majd öntsük fel a szobahőmérsékletű tejjel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (besamel). Utána tegyük félre.
- A levélspenótot 2 percig lobogó enyhén sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük, kissé kinyomkodjuk; a kecskesajtot daraboljuk fel, illetve ha tégelyes krémsajt, akkor nem kell semmit tenni vele. (Alternatívaként fetát is lehet használni.)
- A spenótot, a kecskesajtot kevés olajon serpenyőben összekeverjük, sóval, borssal és a szétpasszírozott fokhagymával ízesítjük.
- Egy tűzálló edényt finom olajozzunk ki. A masszából kb. 2 teáskanálnyit teszünk minden egyes kagylóba, melyeket a formában egymás mellé helyezünk. Rálocsoljuk a besamelt, majd ráhelyezzük a paradicsomdarabokat. (Én balga módon konzerves egész paradicsomot vettem, összesen 3 db óriás csücsült a dobozban a többi lé volt) – viszont koktélparadicsommal szebb lesz a látvány mindenképp! Rászórjuk az előzetesen apró darabokra vágott mozzarellát, és finoman megszórjuk rozmaringgal.
- A sütőformát közepes sínen megsütjük, de ha friss a paradicsom, akkor kicsit tovább.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4074
- Feltöltés dátuma: 2011. június 12.
Ajánló
Amikor friss spenót van a piacon, mindig vegyetek belőle, és fagyasszátok le, mert nincs is jobb elővenni a "hibernációból", amikor felbukkan egy jó kis recept, mint pl. EZ, és kényelmesen, elegánsan rittyentetek egy remek ebédet/vacsorát a családnak. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Imádom a tésztákat, nincs mese. Ezt a receptet még Németországból hoztam magammal, sokszor csinálok ételeket óriáskagylóval, különböző varációkban. Ennek például nagyon nagy sikere van, mert a spenót-paradicsom-sajt ízkombináció fenségessé teszi ezt az egyszerű ételt, és hiába kissé macerás a töltögetés, mégis gyorsan megy, és élvezetes. Aki ínyenc, tálaláskor még parmezánt is reszelhet rá. Remélem, más is megszereti majd ezt a finomságot. Én most találtam először hazai óriáskagylót, így végre nem kell multiláncokhoz futkosnom, hanem a helyi piacon is beszerezhető már minden.