Spenótos török pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
kga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
423
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1699
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 841.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 132.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2029 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4407 micro
Összesen
423
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3367.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 914 mg
-
Nátrium 1310 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 262.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 529.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 849 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 710 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 599 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17627 micro
Összesen
1699
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 823 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1787 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Főzzük meg a burgonyát héjában (a krumpli héját villával benyomkodva a mikróban 8 perc alatt megfő). Préseljük át krumpinyomón (vagy nyomkodjuk alaposan össze villával).
- Az élesztőt a 3/4 csésze langyos vízben egy kis cukorral futtassuk fel.
- Keverjük össze egy mély edénybe a lisztet és a krumplit. Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, sót, és gyúrjuk addig, amíg az edény szélétől elválik a tészta. Fedjük le, és meleg helyen hagyjuk 1/2 óráig kelni.
- Kevés olívaolajra dobjuk rá a spenótot, és pároljuk meg. Ha a spenót levelek megpárolódtak, adjuk hozzá a tejszínt, és az összezúzott fokhagymát. Főzzük 5-6 percig, míg a tejszín nem kezd el besűrűsödni, ekkor sózzuk, borsózzuk.
- A megkelt tésztát vágjuk 8 darabra, és készítsünk belőle gombócokat. A gombócokat nyújtsuk ki gyufa vastagságúra, de a tészta ne legyen nagyobb egy gyerektányérnál.
- Kenjük meg a tetejét oliívaolajjal, majd tegyünk rá a spenótos szószból. Hajtsuk fel körben a szélét, a tetejét szórjuk meg a vékony cikkekre vágott feta sajttal.
- 200 celsius fokon süssük a pizzát addig, amíg a felhajtott széle nem kezd el barnulni.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 233
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 35327
- Feltöltés dátuma: 2008. június 18.
Ajánló
Igen könnyű étel, előételként-, de főételként is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
kga
29 recept
Az elmúlt időszakban jóbarátommal gyakran ettünk török étteremben, és minden alkalommal török pizzát is rendeltem az ismertebb ételek mellé. Kicsit ropogósabb, jóval vékonyabb tésztája, és a feltétek egyedisége arra ösztökélt, hogy megpróbáljak rájönni a tészta receptjére. Jónéhány kóstolás után megtaláltam a megoldást. Ők egy kevés krumplival bolondítják meg a török pizzát, azaz a lachmacun -t. A feltétet már saját magam fabrikáltam hozzá, de miután az összes pizzácska elfogyott pár perc alatt, megnyugodtam, hogy eltaláltam az ízeket.