r
Nosalty Logó

Spenótos-sonkás-sajtos omlett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Spenótos-sonkás-sajtos omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    533 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    6540 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    13787 micro
Összesen 576 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    533 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    6540 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    13787 micro
Összesen 576 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    442 micro
  • Lut-zea
    2369 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, félbevágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a fokhagymát aprítjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk.
  2. A tojást összekeverjük a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a sonkát, egy keveset félreteszünk. Rátesszük a spenótot, a fokhagymát és a paradicsomot.
  4. Kis idő után hozzáöntjük a tojást. Megsütjük. Rakunk rá egy chilit, rászórjuk a félretett sonkát és a sajt másik felét.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 697
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem. Finom reggeli, de akár ebédre vagy vacsorára is megfelel, ha nem akarjuk degeszre tömni a hasunkat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...