r
Nosalty Logó

Spenótos-sajtos lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubigabi
Spenótos-sajtos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3689 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.6 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5084 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11097 micro
Összesen 462 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.4 g

Zsír

  • Összesen
    239.4 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11165.1 g
  • Cink
    665 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    3165 mg
  • Vas
    526 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    2519 mg
  • Nátrium
    3431 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    3490 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1570 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1178 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    40670 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88776 micro
Összesen 3689 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1894 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4135 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát hagyjuk felengedni.
  2. A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és leszárítjuk, majd felaprítjuk.
  3. Vajon sóval és borssal pár perc alatt megpároljuk. Ha sok levet enged, leszűrjük, és kihűtjük.
  4. A megpárolt spenótot összekeverük a reszelt sajttal.
  5. Hozzáadjuk a túrót, a tojásokat, a zsemlemorzsát és az apróra vágott fokhagymát.
  6. A felengedett leveles tésztát két részre osztjuk.
  7. Egy tepsit kiöblítünk hideg vízzel, és a tészta egyik felét beletesszük úgy, hogy pereme is legyen.
  8. Elterítjük rajta a spenótos masszát.
  9. A tetejére rátesszük a tészta másik felét, és kissé rányomkodjuk.
  10. A "leeső" tésztamaradványokból esetleg mintákat vághatunk a tészta tetejére, ha van kedvünk hozzá.
  11. Lekenjük a tojássárgájával, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  12. Kockára vágva tálaljuk. Melegen és hidegen is egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14476
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 25.

Ajánló

Spenótszezonban ajánlom kipróbálni. A húsvét előtti böjti étrendbe is belefér. Mivel hidegen is tálalható, akár hidegtálakhoz is felszolgálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-sajtos lepény
Gubigabi 20 recept

Itt a spenótszezon, már túl vagyunk a sokadik főzeléken, párolt spenóton, spenótos "miegymáson" és még mindig nem untuk meg. Frissen az igazi, így most újabb spenótos ételt készítettem. Olyannyira jól sikerült, hogy felkerült az állandó repertoárba. Popeye is hozzánk szeretne költözni. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...