Spenótos-ricottás lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
Lasagne
-
125g lasagne tészta464 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
Besamel
-
100g tej56 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
38g sajt132 kcal
Összesen
1067
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
Lasagne
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
Besamel
-
400g tej224 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
4263
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
Lasagne
-
25.1g lasagne tészta93 kcal
-
25.1g spenót4 kcal
-
12.5g ricotta19 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
0g só0 kcal
Besamel
-
20.1g tej11 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
7.5g sajt26 kcal
Összesen
213
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1808.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 609 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 164.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 820 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 464 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 484 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5248 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11003 micro
Összesen
1067
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148 g
Zsír
-
Összesen 198 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7235.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 375 mg
-
Kálcium 2438 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 652 mg
-
Foszfor 2122 mg
-
Nátrium 1596 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 659.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3280 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 1858 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1935 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 1530 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20990 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44014 micro
Összesen
4263
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1053 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2207 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Lasagne
-
50 dkg lasagne tészta
-
50 dkg spenót
-
25 dkg ricotta
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Besamel
-
4 dl tej
-
10 dkg margarin
-
5 csapott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fehér bors
-
15 dkg sajt
Elkészítés
Lasagne
- 2 evőkanálnyi olajon megpároljuk a laskára tépkedett spenótot. Apróra zúzott fokhagymával, sóval ízesítjük.
- Amikor megpárolódott, belekeverjük a ricottát.
- Közben a margarint felhevítjük, megpirítjuk rajta a lisztet, apránként hozzáadjuk a tejet, simára keverjük a mártást.
- Sózzuk-borsozzuk, a végén pedig beletesszük a reszelt sajtot.
- Elkezdjük rétegezni. A tepsi alját 2 evőkanál olajjal kikenjük, beleteszünk 4 lap lasange tésztát. A mártás harmadát rásimítjuk, beborítjuk 4 db tésztalappal, rátesszük a spenótos ricotta felét.
- A rétegezést még egyszer megismételjük. A felső lasange lapot megkenjük a maradék mártással, és addig sütjük, míg a teteje pirosra sül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 16888
- Feltöltés dátuma: 2016. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1203 recept
Vegetáriánusok figyelmébe ajánlom.