r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás cannelloni Judit konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Spenótos-ricottás cannelloni Judit konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltelék

Besamel

608
Kalória
25.8g
Fehérje
51g
Szénhidrátok
32.1g
Zsír
147.3g
Víz
154.6g
Koleszterin
2.5g
Rost
6.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Besamel

Összesen 608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Besamel

Összesen 2426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Besamel

Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2608 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5552 micro
Összesen 608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6203.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2457 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    1557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    880 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    10433 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22209 micro
Összesen 2426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1418 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. Ha friss spenóttal készítjük, akkor távolítsuk el a vastagabb szárrészeket, a leveleket pedig lobogó vízben főzzük pár percig.
  2. Szűrjük le, és tegyük rögtön hideg vízbe, majd csepegtessük le. Formáljunk a levelekből egy labdacsot, és aprítsuk fel.
  3. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, reszeljük bele a fokhagymát és pirítsuk át, adjuk hozzá a spenótot és a ricottát is.
  4. Ízesítsük, sóval, borssal, majd pár percig pirítsuk az egészet át.
  5. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a sajtot, majd miután kellően lehűlt, keverjük még krémesebbre a tojássárgájával.
  6. A masszát habzsákba kanalazva (vagy zacskóba, aminek levágjuk az egyik sarkát) töltsük meg a tésztacsöveket.
  7. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, kanalazzuk bele a szósz felét, helyezzük bele a töltött cannellonikat, majd öntsük rá a többi szószt.
  8. A tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal, és előmelegített, 190 °C-on süssük kb. 35-40 percig. A sütőből kivéve pihentessük 10 percig, és ezután tálalhatjuk is.

Besamel

  1. Egy lábosba hevítsük fel a vajat, szórjuk hozzá a lisztet, pirítsuk át, majd engedjük fel tejjel.
  2. Habverővel kevergetve forraljuk át, hogy sima krémes szószt kapjunk, majd tetszés szerint ízesítsük, és tegyük félre. Természetesen a sűrűségét a tej mennyiségével állíthatjuk be.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Tipikus olasz étel. A besamellel sem volt dolgom, hiszen itt Olaszországban készen kapható, kisebb-nagyobb kiszerelésben, csak egy kis ízesítés kell neki, na meg egy kis hígítás. Friss spenót pedig szinte egész évben kapható, amit úgyszintén nagyon szeretek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez nem csak gyerekmenü: teszteltük a Meki Minecraft menüjét

A McDonald’s az „Egy Minecraft film” univerzumát repítette el a világ 100 országába, köztük Magyarországra is. Ez a McDonald’s első, kifejezetten felnőtt játék- és filmrajongóknak szóló menüje, amely egyben a lánc történetének egyik legnagyobb szabású globális együttműködése is.

Top Receptek

Lipcsei krémes

A sógórnőmtől kértem a receptet még jó pár éve, azóta én ezt a sütit nem találtam sehol, de lehet más névvel szerepel, mert a neve megtévesztő lehet, mert az ember először ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!