r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás cannelloni Judit konyhájából

Judit69
Spenótos-ricottás cannelloni Judit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltelék

Besamel

608
Kalória
25.8g
Fehérje
51g
Szénhidrát
32.1g
Zsír
147.3g
Víz
154.6g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Besamel

Összesen 608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Besamel

Összesen 2426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Töltelék

Besamel

Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2608 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5552 micro
Összesen 608 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6203.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2457 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    1557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    880 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    10433 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22209 micro
Összesen 2426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1418 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. Ha friss spenóttal készítjük, akkor távolítsuk el a vastagabb szárrészeket, a leveleket pedig lobogó vízben főzzük pár percig.
  2. Szűrjük le, és tegyük rögtön hideg vízbe, majd csepegtessük le. Formáljunk a levelekből egy labdacsot, és aprítsuk fel.
  3. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, reszeljük bele a fokhagymát és pirítsuk át, adjuk hozzá a spenótot és a ricottát is.
  4. Ízesítsük, sóval, borssal, majd pár percig pirítsuk az egészet át.
  5. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a sajtot, majd miután kellően lehűlt, keverjük még krémesebbre a tojássárgájával.
  6. A masszát habzsákba kanalazva (vagy zacskóba, aminek levágjuk az egyik sarkát) töltsük meg a tésztacsöveket.
  7. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, kanalazzuk bele a szósz felét, helyezzük bele a töltött cannellonikat, majd öntsük rá a többi szószt.
  8. A tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal, és előmelegített, 190 °C-on süssük kb. 35-40 percig. A sütőből kivéve pihentessük 10 percig, és ezután tálalhatjuk is.

Besamel

  1. Egy lábosba hevítsük fel a vajat, szórjuk hozzá a lisztet, pirítsuk át, majd engedjük fel tejjel.
  2. Habverővel kevergetve forraljuk át, hogy sima krémes szószt kapjunk, majd tetszés szerint ízesítsük, és tegyük félre. Természetesen a sűrűségét a tej mennyiségével állíthatjuk be.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Tipikus olasz étel. A besamellel sem volt dolgom, hiszen itt Olaszországban készen kapható, kisebb-nagyobb kiszerelésben, csak egy kis ízesítés kell neki, na meg egy kis hígítás. Friss spenót pedig szinte egész évben kapható, amit úgyszintén nagyon szeretek.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...