Spenótos-ricottás cannelloni Judit konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
Töltelék
-
63g spenót10 kcal
-
125g ricotta188 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
42g cannelloni156 kcal
Besamel
-
125g tej70 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
608
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
Töltelék
-
250g spenót41 kcal
-
500g ricotta750 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
168g cannelloni623 kcal
Besamel
-
500g tej280 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2426
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
Töltelék
-
16g spenót3 kcal
-
31.9g ricotta48 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
3.2g parmezán sajt13 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.7g cannelloni40 kcal
Besamel
-
31.9g tej18 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
156
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1550.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 614 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 147.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2608 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5552 micro
Összesen
608
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 128.4 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 619 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6203.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 2457 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 1639 mg
-
Nátrium 1557 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 589.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2014 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 880 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 806 micro
-
Kolin: 333 mg
-
Retinol - A vitamin: 1142 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 10433 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22209 micro
Összesen
2426
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 666 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1418 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Töltelék
-
50 dkg ricotta
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tojássárgája
-
5 dkg parmezán sajt
-
1 tk vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Besamel
-
5 dl tej
-
5 dkg vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Töltelék
- Ha friss spenóttal készítjük, akkor távolítsuk el a vastagabb szárrészeket, a leveleket pedig lobogó vízben főzzük pár percig.
- Szűrjük le, és tegyük rögtön hideg vízbe, majd csepegtessük le. Formáljunk a levelekből egy labdacsot, és aprítsuk fel.
- Egy serpenyőben hevítsünk vajat, reszeljük bele a fokhagymát és pirítsuk át, adjuk hozzá a spenótot és a ricottát is.
- Ízesítsük, sóval, borssal, majd pár percig pirítsuk az egészet át.
- Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a sajtot, majd miután kellően lehűlt, keverjük még krémesebbre a tojássárgájával.
- A masszát habzsákba kanalazva (vagy zacskóba, aminek levágjuk az egyik sarkát) töltsük meg a tésztacsöveket.
- Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, kanalazzuk bele a szósz felét, helyezzük bele a töltött cannellonikat, majd öntsük rá a többi szószt.
- A tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal, és előmelegített, 190 °C-on süssük kb. 35-40 percig. A sütőből kivéve pihentessük 10 percig, és ezután tálalhatjuk is.
Besamel
- Egy lábosba hevítsük fel a vajat, szórjuk hozzá a lisztet, pirítsuk át, majd engedjük fel tejjel.
- Habverővel kevergetve forraljuk át, hogy sima krémes szószt kapjunk, majd tetszés szerint ízesítsük, és tegyük félre. Természetesen a sűrűségét a tej mennyiségével állíthatjuk be.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 17350
- Feltöltés dátuma: 2015. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
194 recept
Tipikus olasz étel. A besamellel sem volt dolgom, hiszen itt Olaszországban készen kapható, kisebb-nagyobb kiszerelésben, csak egy kis ízesítés kell neki, na meg egy kis hígítás. Friss spenót pedig szinte egész évben kapható, amit úgyszintén nagyon szeretek.