Spenótos-pulykás lasagne
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
46g tojás58 kcal
Pulykás réteghez
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
83g darált pulykahús96 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Spenótos réteghez
-
8g margarin60 kcal
-
33g tej19 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összeállítás
-
17g trappista sajt59 kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
275g tojás346 kcal
Pulykás réteghez
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Spenótos réteghez
-
50g margarin359 kcal
-
200g tej112 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összeállítás
-
100g trappista sajt352 kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
16.4g finomliszt60 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
Pulykás réteghez
-
8.2g főzőtejszín11 kcal
-
20.5g darált pulykahús24 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Spenótos réteghez
-
2g margarin15 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.1g trappista sajt22 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
12.3g spenót2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összeállítás
-
4.1g trappista sajt14 kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2280.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 1157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 206.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2096 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4609 micro
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 270.7 g
Zsír
-
Összesen 200 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1613 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13681.9 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 388 mg
-
Kálcium 2592 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 3173 mg
-
Nátrium 6942 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 392.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1236.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2836 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 295 micro
-
K vitamin: 1116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 767 micro
-
Kolin: 1194 mg
-
Retinol - A vitamin: 1789 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12577 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27656 micro
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1133 micro
Hozzávalók
Tésztához
-
40 dkg finomliszt
Pulykás réteghez
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 ek olívaolaj
-
1 tk só
-
0.5 teáskanál ételízesítő
-
0.5 kk bors
-
1 ek finomliszt
Spenótos réteghez
-
5 dkg margarin
-
2 dl tej
-
2 gerezd fokhagyma
-
15 dkg trappista sajt
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 kk só
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
0.5 kávéskanál ételízesítő
Összeállítás
-
10 dkg trappista sajt
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, ráütjük a tojásokat, majd alaposan összedolgozzuk. Nagyobb diónyi golyókat formálunk, és a tésztanyújtóval elnyújtjuk. (Én a 7 fokozatú gépen 3-ra nyújtottam, a legvastagabb 7-től kezdve. Persze gép hiányában deszkán pár mm-re szükséges elnyújtani.) Nagyobb konyharuhára fektetjük a tésztákat, míg a többi részt elkészítjük.
Pulykás réteghez
- A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.
- Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, felfűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk.
- Ha a hús megpuhult és a leve elfőtt, a lisztet elkeverjük a tejszínnel és a pulykára öntjük, pár perc alatt sűrűre főzzük.
Spenótos réteghez
- A margarint megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a tejjel felöntve elkezdjük főzni, beleöntjük a spenótpürét, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, felfűszerezzük. Addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Elzárjuk a lángot, majd még forrón belereszeljük a sajtot, jól átforgatjuk.
Összeállítás
- Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal (az oldalát is), kibéleljük egy sor tésztával, ráöntjük a hús felét, befedjük egy sor tésztával, rákanalazzuk a spenótkrém felét, újra tésztát teszünk. Addig folytatjuk, míg el nem fogy minden. (Nekem pont 2 réteg pulyka és két réteg spenót lett, amit végül tészta réteggel zártam.)
- Ráreszeljük a sajtot.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x34
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3067
- Feltöltés dátuma: 2013. június 09.
Ajánló
Kínálhatjuk az ebéd részeként egy kis könnyű, Pudingos őszibarackleves vagy egy tányér Egresleves után, második fogásként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Itt a spenót szezonja, gyorsan nő a kertben, szereti a sok esőt, velem ellentétben. Mi pedig ezt az egészséges zöldséget szeretjük. A spenótpürét úgy készítettem, hogy egy nagy kelesztő tálnyi friss spenótlevelet alaposan, több léről átmostam, a vastag erét és a szárát kitéptem, pár perc alatt megfonnyasztottam és leturmixoltam, ebből lett a 3 dl spenótpüré. Természetesen fagyasztott spenótból is készíthető. Ha sütőből kivéve pihentetjük a lasagnet 15 percet, akkor olyan szépen szeletelhető, hogy akár kézben is ehetnénk, úgy összeáll, és épp ehetőre hűl. 8 nagy szeletre vágtam, és egyet bírtam belőle megenni, tehát 6-8 főre elegendő ez az étel.