r
Nosalty Logó

Spenótos-pulykás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Spenótos-pulykás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Összesen 754 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Összesen 4524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Összesen 187 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4609 micro
Összesen 754 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    270.7 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13681.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    2592 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3173 mg
  • Nátrium
    6942 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    295 micro
  • K vitamin:
    1116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    767 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1789 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12577 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27656 micro
Összesen 4524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, ráütjük a tojásokat, majd alaposan összedolgozzuk. Nagyobb diónyi golyókat formálunk, és a tésztanyújtóval elnyújtjuk. (Én a 7 fokozatú gépen 3-ra nyújtottam, a legvastagabb 7-től kezdve. Persze gép hiányában deszkán pár mm-re szükséges elnyújtani.) Nagyobb konyharuhára fektetjük a tésztákat, míg a többi részt elkészítjük.

Pulykás réteghez

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, felfűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha a hús megpuhult és a leve elfőtt, a lisztet elkeverjük a tejszínnel és a pulykára öntjük, pár perc alatt sűrűre főzzük.

Spenótos réteghez

  1. A margarint megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a tejjel felöntve elkezdjük főzni, beleöntjük a spenótpürét, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, felfűszerezzük. Addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Elzárjuk a lángot, majd még forrón belereszeljük a sajtot, jól átforgatjuk.

Összeállítás

  1. Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal (az oldalát is), kibéleljük egy sor tésztával, ráöntjük a hús felét, befedjük egy sor tésztával, rákanalazzuk a spenótkrém felét, újra tésztát teszünk. Addig folytatjuk, míg el nem fogy minden. (Nekem pont 2 réteg pulyka és két réteg spenót lett, amit végül tészta réteggel zártam.)
  2. Ráreszeljük a sajtot.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3064
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Ajánló

Kínálhatjuk az ebéd részeként egy kis könnyű, Pudingos őszibarackleves vagy egy tányér Egresleves után, második fogásként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-pulykás lasagne
Andi80_ 380 recept

Itt a spenót szezonja, gyorsan nő a kertben, szereti a sok esőt, velem ellentétben. Mi pedig ezt az egészséges zöldséget szeretjük. A spenótpürét úgy készítettem, hogy egy nagy kelesztő tálnyi friss spenótlevelet alaposan, több léről átmostam, a vastag erét és a szárát kitéptem, pár perc alatt megfonnyasztottam és leturmixoltam, ebből lett a 3 dl spenótpüré. Természetesen fagyasztott spenótból is készíthető. Ha sütőből kivéve pihentetjük a lasagnet 15 percet, akkor olyan szépen szeletelhető, hogy akár kézben is ehetnénk, úgy összeáll, és épp ehetőre hűl. 8 nagy szeletre vágtam, és egyet bírtam belőle megenni, tehát 6-8 főre elegendő ez az étel.

Hozzávalók

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...