r
Nosalty Logó

Spenótos-pulykás lasagne

Andi80_
Spenótos-pulykás lasagne
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

754
Kalória
45.1g
Fehérje
65.4g
Szénhidrát
33.3g
Zsír
206.2g
Víz
268.8g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Összesen 754 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Összesen 4524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Összesen 187 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4609 micro
Összesen 754 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    270.7 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13681.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    2592 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3173 mg
  • Nátrium
    6942 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    392.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    295 micro
  • K vitamin:
    1116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    767 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1789 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12577 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27656 micro
Összesen 4524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, ráütjük a tojásokat, majd alaposan összedolgozzuk. Nagyobb diónyi golyókat formálunk, és a tésztanyújtóval elnyújtjuk. (Én a 7 fokozatú gépen 3-ra nyújtottam, a legvastagabb 7-től kezdve. Persze gép hiányában deszkán pár mm-re szükséges elnyújtani.) Nagyobb konyharuhára fektetjük a tésztákat, míg a többi részt elkészítjük.

Pulykás réteghez

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, felfűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha a hús megpuhult és a leve elfőtt, a lisztet elkeverjük a tejszínnel és a pulykára öntjük, pár perc alatt sűrűre főzzük.

Spenótos réteghez

  1. A margarint megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a tejjel felöntve elkezdjük főzni, beleöntjük a spenótpürét, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, felfűszerezzük. Addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Elzárjuk a lángot, majd még forrón belereszeljük a sajtot, jól átforgatjuk.

Összeállítás

  1. Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal (az oldalát is), kibéleljük egy sor tésztával, ráöntjük a hús felét, befedjük egy sor tésztával, rákanalazzuk a spenótkrém felét, újra tésztát teszünk. Addig folytatjuk, míg el nem fogy minden. (Nekem pont 2 réteg pulyka és két réteg spenót lett, amit végül tészta réteggel zártam.)
  2. Ráreszeljük a sajtot.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x34

Itt a spenót szezonja, gyorsan nő a kertben, szereti a sok esőt, velem ellentétben. Mi pedig ezt az egészséges zöldséget szeretjük. A spenótpürét úgy készítettem, hogy egy nagy kelesztő tálnyi friss spenótlevelet alaposan, több léről átmostam, a vastag erét és a szárát kitéptem, pár perc alatt megfonnyasztottam és leturmixoltam, ebből lett a 3 dl spenótpüré. Természetesen fagyasztott spenótból is készíthető. Ha sütőből kivéve pihentetjük a lasagnet 15 percet, akkor olyan szépen szeletelhető, hogy akár kézben is ehetnénk, úgy összeáll, és épp ehetőre hűl. 8 nagy szeletre vágtam, és egyet bírtam belőle megenni, tehát 6-8 főre elegendő ez az étel.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...