r
Nosalty Logó

Spenótos-pestós darált hús szélesmetélttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Spenótos-pestós darált hús szélesmetélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spenótos-pestós húshoz

A tésztához

Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spenótos-pestós húshoz

A tésztához

Összesen 3674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spenótos-pestós húshoz

A tésztához

Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3040 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6611 micro
Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    200.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10890.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    1705 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    2906 mg
  • Nátrium
    5169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2771.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    1058 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1700 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26443 micro
Összesen 3674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A spenótos-pestós húshoz

A tésztához

Elkészítés

A spenótos-pestós húshoz

  1. A vöröshagymát tisztítás után, lereszeljük, a fokhagymát pedig áttörjük. Az olívaolajat lábasba téve, ezen a kétféle hagymát és a pici sót, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a darált húst, fehéredésig keverjük benne, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, főzzük kb. 20 percig.
  3. Beletesszük a spenótot, azzal is főzzük kb. 20 percig, szükség szerint ízesítjük, és a fedőt ne tegyük rá teljesen, hogy a spenót vizesebb része, elpárologhasson, jó sűrű sötétzöld szaftja lesz.
  4. Ha a hús kóstolásra finom, és megfőtt, ekkor tegyük bele a pestot, elkeverjük, összeforraljuk, és készen van, tálalható.
  5. Tésztafőzőbe vizet teszünk a tésztának főni, só és kevés napraforgó olajjal, amint forr, beletesszük a szélesmetéltet, és az előírás szerinti idő alatt megfőzzük, leszűrjük és tálalhatjuk.
  6. A parajos-pestos húst a tésztával tálaljuk, mindenki tányérjára tegyünk feta sajtot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10837
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Ajánló

Finom bor. Jó sok feta sajt.:-) Én kettő csomaggal kockáztam fel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-pestós darált hús szélesmetélttel
Éva-Anyóca 350 recept

Akciósan lehetett a kedvenc boltomban : spenótot és sóskát venni. (mirelit állapotban) A saját elfogyott, ezért  alaposan bevásároltam mindkettőből. A sóska az finom főzeléknek.:-) A spenót? Kísérleteztem, olaszos főző műsorokban láttam a spenót használatát, ezért kombináltam a pestoval,  a végeredmény:  illatos ,színes , finom is lett. A család szerint nem csak szép színű volt az ebéd, hanem igazán finom. :-) Főzeléknek nem ették volna meg a spenótot a családban. :-) Már várom a tavaszt, ezért választottam a zöldet, valahol ez is benne van a mostani ebédben. :-) Nagy dicséret ez, amikor a spenótot, csak két éve eszi meg a férjem és a fiam, fűszeresen hússal vagy tésztával. A lányommal mi ettük, de hát az igazi, ha együtt ebédeli a család, és ez végre sikerült.

Hozzávalók

A spenótos-pestós húshoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...