r
Nosalty Logó

Spenótos-paradicsomos, rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Spenótos-paradicsomos, rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1165 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    2330 micro
Összesen 432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5948.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    1104 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    2267 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    656 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    539 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1482 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    6990 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    13982 micro
Összesen 2591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3202 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra kockázott hagymát üvegesre pároljuk a vaj-olaj keveréken. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, felöntjük kevés forró vízzel, közepes lángon kiengedjük. Jöhet a passzírozott paradicsom, sózzuk, borsozzuk, összekavarjuk. Pár percig összemelegítjük, belekeverjük a joghurtot, ricottát (túrót), friss bazsalikomot.
  2. Közben a tésztát al dente-re megfőzzük, az utolsó 5 percben mellétesszük a kukoricát, leszűrjük, összeforgatjuk a paradicsomos szósszal.
  3. Egy tűzálló tálba borítjuk a tésztát, tetejére parmezánt reszelünk, és 200 fokon 20 percig, pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 478
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18133
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár két részletben is elkészíthetjük: reggel a szószt, így ebéd előtt már csak a tésztafőzés és összesütés marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...