r
Nosalty Logó

Spenótos-paradicsomos bucatini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Spenótos-paradicsomos bucatini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    904 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    15866 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4932 micro
  • Lut-zea
    33152 micro
Összesen 914 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2827 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2644 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1807 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    31731 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9864 micro
  • Lut-zea
    66304 micro
Összesen 1827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2039 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    4261 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, nagyobb darabokra tépkedjük.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük.
  3. A spenótot az olívaolajon megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha összeesett, hozzátesszük a fokhagymát és a hámozott, darabolt paradicsomot.
  4. Kb. 10 percig rotyogtatjuk, közben kifőzzük a tésztát.
  5. Ha elfőtte a fölösleges levét (nem lesz neki túl sok), hozzáadjuk a koktélparadicsomokat egészben vagy félbevágva.
  6. Pár percig főzzük, majd elzárjuk alatt a lángot, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott mozzarellát.
  7. A kifőtt tésztára tesszük, összekeverjük, és pár percre lefedjük, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 431
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16287
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Ajánló

Egy könnyű olaszrizling jól esik mellé.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillanatok alatt elkészíthető, harsogóan friss tavaszi-nyári tésztaétel, ami gyakorlatilag függőséget okoz.. A munkahelyi ebédrendelés állandó dilemmája, hogy mit is együnk, és mivel a kajára kényes vagyok, legalább heti egyszer a megrendelem eme remek ételt ihlető tésztát az egyik budapesti pizzériától. Ők papfojtóval adják, én most bucatinivel készítettem. Természetesen más tésztával is isteni, de igyekezzünk vastagabb fajtát választani a sima spagettinél, mert ez jobban beszívja a szaftot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...