r
Nosalty Logó

Spenótos palacsinta 2. - fokhagymás sajtmártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS21 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Geleva
Spenótos palacsinta 2. - fokhagymás sajtmártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta 18 palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

915
Kalória
29g
Fehérje
54g
Szénhidrátok
63.2g
Zsír
204.2g
Víz
392.2g
Koleszterin
2g
Rost
7.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta 18 palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta 18 palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 5493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta 18 palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1058 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2613 micro
Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    379.5 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    2353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11534.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    2684 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    6008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2782 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    545 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    1580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6350 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15680 micro
Összesen 5493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

A tészta 18 palacsintához

  1. A palacsintatésztát a hozzávalókból kikeverjük, (ne legyen nagyon sűrű), és állni hagyjuk fél órát.
  2. Ezalatt elkészíthetjük a mártást. A felhevített vajon megpirítjuk a lisztet. Ha már nem habzik, hozzátesszük azúzott fokhagymát, megkeverjük, és felengedjük tejjel.
  3. Fűszerezzük, jól átforraljuk, majd hozzáadjuk a sajtot, a tejszínt, és pár percig forraljuk. Kellő sűrűségűre higítjuk, ha sűrű lenne, és utánafűszerezhetünk, ha kell.
  4. A palacsintákat kisütjük, melegen tartjuk.
  5. A tojásokat a tejföllel felverjük, éslágy rántottát készítünk belőle.
  6. A palacsintákat megkenjük (nem túl vastagon) a sajtkrémmel, feltekerjük, és a mártásra helyezzük őket. Minden palacsintakarikába halmozunk egy adagot a rántottából.
  7. Készíthetjük úgy is, hogy a palacsintákat megtöltjük a rántottával, négybe hajtjuk, vagyfeltekerjük, és a mártással bevonjuk egy részét. Akkor akára tojáshoz keverhetjük a sajtkrémet is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Szeretjük a palacsintát. Így szerettem volna kicsit ünnepélyesebbé tenni ezt a finom meleg előételt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!