r
Nosalty Logó

Spenótos mac & cheese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Spenótos mac & cheese
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4031 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2423.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9904 micro
Összesen 1009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    173.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9694.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    3117 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    763 mg
  • Foszfor
    2895 mg
  • Nátrium
    2443 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    654 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2783 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1923 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39617 micro
Összesen 4031 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2177 micro
Összesen 221 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben al dentére főzzük. Miután kész, leszűrjük, és félretesszük.
  2. A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk szerecsendióval, majd felengedjük a tejjel, tejszínnel, és sűrű krémet főzünk belőle.
  3. A reszelt sajtot a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük, hagyjuk összeolvadni, majd hozzáadjuk az előzőleg kiolvasztott natúr, zsenge parajkrémet.
  4. Miután elkevertük, és szépen elegyedett a sajtkrém és a paraj, botmixerrel átdolgozzuk az egészet, hogy egy igazán selymes és lágy szószt kapjunk.
  5. Hozzákeverjük a kifőtt tésztát, amivel alaposan összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ha szükséges, adhatunk hozzá még szerecsendiót is. Tálaláskor megszórjuk a tetejét pirított mandulapehellyel és parmezánforgácsokkal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1575
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a vibrálóan élénkzöld mac and cheese egy örök kedvenc, egy klasszikus komfortfogás, amelyet pikk-pakk össze lehet állítani, ha ránk tör az éhség. Több főt is jóllakathatunk vele! A recepthez krémes parajpürét használunk, ami nincs fűszerezve, azért igazán sokoldalúan variálható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...