r
Nosalty Logó

Spenótos-kolbászos palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batan
Spenótos-kolbászos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Összesen 687 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3437 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Összesen 177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3681 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7962 micro
Összesen 687 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.3 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10818.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    3691 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    4441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    1579 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18405 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39808 micro
Összesen 3437 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2053 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Palacsinta

  1. A palacsinta hozzávalóit csomómentesen összekeverjük. (Ha van időnk, hagyhatjuk állni kicsit, ilyenkor az ásványvizet csak közvetlenül a sütés előtt adjuk hozzá.)
  2. Kisütjük a palacsintákat (az első előtt nagyon kevés olajat csurgatunk a serpenyőbe).

Töltelék

  1. A mélyhűtött spenótot kevés tej vagy víz hozzáadásával felmelegítjük. Belenyomjuk a fokhagymát, ízesítjük sóval, szerecsendióval. A tejben elkeverjük csomómentesen a lisztet, majd ezzel besűrítjük a főzeléket. Pár percig rotyogtatjuk.
  2. A kolbászt karikákra, majd a karikákat negyedekre vágjuk. Zsiradék hozzáadása nélkül egy kisebb serpenyőben megsütjük.

Tetejére

  1. A palacsinta közepére rakunk egy jó evőkanálnyi főzeléket, amelyre kolbászdarabkákat halmozunk. Megpúpozzuk egy mokkáskanálnyi tejföllel, és egy csipetnyi reszelt sajttal (l. a képet).
  2. A batyukat egy enyhén kiolajozott tepsire helyezzük szorosan egymás mellé.
  3. Mindegyik batyu tetejére 1 teáskanálnyi tejfölt kenünk, s ízlés szerinti reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Meleg sütőben a sajt pirosodásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 403
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt a gombás-tojásos palacsintával együtt szoktam készíteni. A spenótfóbiások is megeszik!:-)

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...