r
Nosalty Logó

Spenótos-kolbászos palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Batan
Spenótos-kolbászos palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

687
Kalória
33.9g
Fehérje
36.1g
Szénhidrátok
44.6g
Zsír
163g
Víz
162.7g
Koleszterin
2.4g
Rost
5.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Összesen 687 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3437 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Összesen 177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3681 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7962 micro
Összesen 687 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.3 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10818.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    3691 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    4441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    814.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    1579 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18405 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39808 micro
Összesen 3437 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2053 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

Palacsinta

  1. A palacsinta hozzávalóit csomómentesen összekeverjük. (Ha van időnk, hagyhatjuk állni kicsit, ilyenkor az ásványvizet csak közvetlenül a sütés előtt adjuk hozzá.)
  2. Kisütjük a palacsintákat (az első előtt nagyon kevés olajat csurgatunk a serpenyőbe).

Töltelék

  1. A mélyhűtött spenótot kevés tej vagy víz hozzáadásával felmelegítjük. Belenyomjuk a fokhagymát, ízesítjük sóval, szerecsendióval. A tejben elkeverjük csomómentesen a lisztet, majd ezzel besűrítjük a főzeléket. Pár percig rotyogtatjuk.
  2. A kolbászt karikákra, majd a karikákat negyedekre vágjuk. Zsiradék hozzáadása nélkül egy kisebb serpenyőben megsütjük.

Tetejére

  1. A palacsinta közepére rakunk egy jó evőkanálnyi főzeléket, amelyre kolbászdarabkákat halmozunk. Megpúpozzuk egy mokkáskanálnyi tejföllel, és egy csipetnyi reszelt sajttal (l. a képet).
  2. A batyukat egy enyhén kiolajozott tepsire helyezzük szorosan egymás mellé.
  3. Mindegyik batyu tetejére 1 teáskanálnyi tejfölt kenünk, s ízlés szerinti reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Meleg sütőben a sajt pirosodásáig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt az ételt a gombás-tojásos palacsintával együtt szoktam készíteni. A spenótfóbiások is megeszik!:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!