r
Nosalty Logó

Spenótos-kecskesajtos penne 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Spenótos-kecskesajtos penne 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 596 kcal
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3581 kcal
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 193 kcal
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7334 micro
Összesen 596 kcal
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    218.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9491.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    2183 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    628 mg
  • Foszfor
    2225 mg
  • Nátrium
    4048 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2725 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1922 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44004 micro
Összesen 3581 kcal
  • 17% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2371 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát kifőzzük, és egy nagyobb peremes teflontepsibe tesszük.
  2. A kiolvasztott spenótot, a túrót, fokhagymát, kecskesajtot, sót, borsot, szerecsendiót egy turmixgépbe tesszük, és homogénné keverjük. Tejjel kicsit felhígítjuk. Olyan sűrű krémleves állagúnak kell lennie.
  3. A sonkát rászórjuk a tésztára, ráöntjük a spenótos masszát, és összekeverjük.
  4. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetején a sajt kellően megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5551
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 21.

Ajánló

Ha valaki nem szereti a kecskesajtot, nyugodtan ki lehet hagyni belőle. Bár én magam sem vagyok oda érte, ebben az ételben nem érződik ki igazából, csak egyfajta különleges ízt ad neki. Ha viszont valaki szereti, akkor a tetejére is nyugodtan tehet kecskesajtot a trappista helyett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár évvel ezelőtt csináltam először, és nagyon bejött a családnak. Valami hasonlót csináltak egy főzőműsorban, amit a saját ízlésem szerint átalakítottam kissé :o). Nagyon gyors, és egyszerű étel, de ennek ellenére nagyon ízletes.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...