Spenótos frittata
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
419
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
419
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 567 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1528.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 204.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1961 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4890 micro
Összesen
419
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 567 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1528.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 204.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1961 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4890 micro
Összesen
419
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1257 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az újhagymát egy kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Kb. 5 perc után hozzáadjuk a felszeletelt/összedarált (kinek mi) fokhagymát, és további 2-3 percig pirítjuk.
- A spenótot alaposan megmossuk, és felszeleteljük kisebb darabokra, majd a hagymákhoz adjuk. Addig sütögetjük, amíg kicsit össze nem esik, majd az oregánót is beleszórjuk.
- A tojásokat picit felverjük a tejjel együtt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A feta sajtot feldaraboljuk/feltördeljük kisebb darabokra. (Egy kb. 10-15 centi átmérőjű piteformát használtam én, amit előtte kivajaztam egy picit.) Az aljára tesszük a spenótot, rászórjuk a feta sajtot, és végül ráöntjük a tojásos keveréket.
- 180 fokos sütőben 15 percen keresztül sütjük, majd a sütő grillező fokozatára állítva még további 5 percig grillezzük, de figyeljünk nagyon oda ennél a pontnál már. Sütőből kivéve picit hűlni hagyjuk, és már fogyasztható is!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5677
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Júlia
207 recept
Nálam ez egy tipikusan olyan recept volt, hogy: 'Na, lássam, mi is van a hűtőben?' Volt egy csomó tojás meg egy kevéske spenót. A feta sajt az mondjuk extra volt, az nem üldögélt csak úgy ott a hűtőben, de megérte lemenni érte a boltba, mert nekem nagyon ízlett a végeredmény!