r
Nosalty Logó

Spenótos frittata

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Spenótos frittata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4890 micro
Összesen 419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4890 micro
Összesen 419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát egy kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Kb. 5 perc után hozzáadjuk a felszeletelt/összedarált (kinek mi) fokhagymát, és további 2-3 percig pirítjuk.
  2. A spenótot alaposan megmossuk, és felszeleteljük kisebb darabokra, majd a hagymákhoz adjuk. Addig sütögetjük, amíg kicsit össze nem esik, majd az oregánót is beleszórjuk.
  3. A tojásokat picit felverjük a tejjel együtt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. A feta sajtot feldaraboljuk/feltördeljük kisebb darabokra. (Egy kb. 10-15 centi átmérőjű piteformát használtam én, amit előtte kivajaztam egy picit.) Az aljára tesszük a spenótot, rászórjuk a feta sajtot, és végül ráöntjük a tojásos keveréket.
  5. 180 fokos sütőben 15 percen keresztül sütjük, majd a sütő grillező fokozatára állítva még további 5 percig grillezzük, de figyeljünk nagyon oda ennél a pontnál már. Sütőből kivéve picit hűlni hagyjuk, és már fogyasztható is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5672
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálam ez egy tipikusan olyan recept volt, hogy: 'Na, lássam, mi is van a hűtőben?' Volt egy csomó tojás meg egy kevéske spenót. A feta sajt az mondjuk extra volt, az nem üldögélt csak úgy ott a hűtőben, de megérte lemenni érte a boltba, mert nekem nagyon ízlett a végeredmény!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...