r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás leveles strudli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Spenótos-fetás leveles strudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1787 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2033 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4452 micro
Összesen 447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4321.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    2215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1083 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    699 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8130 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17809 micro
Összesen 1787 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2061 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az éltelízesítős tejet felforraljuk a spenóttal együtt. Redukáljuk a hőmérsékletet és megvárjuk, hogy a spenót felolvadjon. Ekkor hozzákeverjük a grízt, készre főzzük az egészet. Ha túl folyós, tegyünk meg hozza egy kis grízt. Keverjük hozzá a kockázott fetasajtot, a reszelt sajtot, a vajat, és hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt masszához keverjük a felvert tojást, ebből picit hagyjunk meg a kenésre. Ízles szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. A (nem mélyhűtött), sütőpapiros leveles tésztát kigöngyöljük, a töltelék felét a hozzánk eső részre kanalazzuk, ezt a sütőpapír segítségével feléig felgöngyöljük. A tészta felső részénél ugyanezt megcsináljuk, majd ezt ráhatjuk az alsó göngyölt részre. Alul is, felül is, és a 2 oldalán hagyjunk egy kb. 2 cm-es csíkot szabadon.
  4. A készre tekert strudli két végén hagyott sávokat összenyomjuk, bekenjük tojással, majd felhajtjuk. Végül az egész tésztánk tetejét bekenjük a maradék tojással, és óvatosan, a papírral együtt átemeljük egy nagy sütőlapra.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3189
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 25.

Ajánló

Frissen, forrón, egy leves után, de kihűlt állapotban is, tulajdonképpen barmikor kínálható. Jó étvágyat!    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-fetás leveles strudli
Marti48 317 recept

Ha sósra vágyunk! Ez történt tegnap nálunk... :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...