r
Nosalty Logó

Spenótos csirkés quiche

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spenótos csirkés quiche
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

1005
Kalória
32.3g
Fehérje
57.9g
Szénhidrátok
71.4g
Zsír
169.2g
Víz
216.3g
Koleszterin
2.3g
Rost
2.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 1005 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 4017 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2389 micro
Összesen 1005 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6132.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    2526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    676.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2063 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5059 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9558 micro
Összesen 4017 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

Tésztához:

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, majd kis adagonként a vizet. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk, majd kb. 1 órát pihentetjük.
  2. Méretre nyújtjuk, és kivajazott formába egyengetjük. (Quiche forma híján jó a pite vagy sima tortaforma is.)
  3. Villával sűrűn megszurkáljuk, és 180 fokra melegített sütőbe tesszük, ahol kb. 15 perc alatt elősütjük.

Töltelékhez:

  1. A csirkecombokat kifilézzük, apró kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon vagy vajon megsütjük.
  2. A bébispenótot jól megmossuk, majd egy gerezd fokhagyma társaságában leforrázzuk, és picit állni hagyjuk.
  3. A főzőtejszínt jól összekeverjük a tojásokkal és a szerecsendióval.
  4. A maradék 2 gerezd fokhagymát pépesre aprítjuk, felét a csirkéhez dobjuk - amelyhez bazsalikomot is szórunk bőven -, másik felét pedig a tejszínes keverékbe.
  5. A spenótot leszűrjük, és durvára vágjuk, hogy könnyebb legyen eloszlatni.
  6. Jöhet az összeállítás: a csirkét összekeverjük a spenóttal, és ráborítjuk az elősütött tésztára, majd nyakon öntjük a tejszínes keverékkel.
  7. 180 fokon addig sütjük, amíg szépen megszilárdul. Ekkor jöhet rá a reszelt sajt, és még pár perc, hogy rápiruljon! Aztán még melegen tálalás! Jó étvágyat! Buon appetito! És bon appétit, ha már francia ételt készítettünk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szerettem volna valami különleges, de könnyen elkészíthető és ízletes vacsorát varázsolni. Fontos szempont volt, hogy laktató legyen! :) A csirke-spenót kombinációval szerintem nem lehet mellélőni... és igazam is lett! :P

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!