r
Nosalty Logó

Spenótos csirkés quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos csirkés quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 1005 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 4017 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2389 micro
Összesen 1005 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6132.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    2526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2063 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5059 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9558 micro
Összesen 4017 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, majd kis adagonként a vizet. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk, majd kb. 1 órát pihentetjük.
  2. Méretre nyújtjuk, és kivajazott formába egyengetjük. (Quiche forma híján jó a pite vagy sima tortaforma is.)
  3. Villával sűrűn megszurkáljuk, és 180 fokra melegített sütőbe tesszük, ahol kb. 15 perc alatt elősütjük.

Töltelékhez:

  1. A csirkecombokat kifilézzük, apró kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon vagy vajon megsütjük.
  2. A bébispenótot jól megmossuk, majd egy gerezd fokhagyma társaságában leforrázzuk, és picit állni hagyjuk.
  3. A főzőtejszínt jól összekeverjük a tojásokkal és a szerecsendióval.
  4. A maradék 2 gerezd fokhagymát pépesre aprítjuk, felét a csirkéhez dobjuk - amelyhez bazsalikomot is szórunk bőven -, másik felét pedig a tejszínes keverékbe.
  5. A spenótot leszűrjük, és durvára vágjuk, hogy könnyebb legyen eloszlatni.
  6. Jöhet az összeállítás: a csirkét összekeverjük a spenóttal, és ráborítjuk az elősütött tésztára, majd nyakon öntjük a tejszínes keverékkel.
  7. 180 fokon addig sütjük, amíg szépen megszilárdul. Ekkor jöhet rá a reszelt sajt, és még pár perc, hogy rápiruljon! Aztán még melegen tálalás! Jó étvágyat! Buon appetito! És bon appétit, ha már francia ételt készítettünk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8135
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valami különleges, de könnyen elkészíthető és ízletes vacsorát varázsolni. Fontos szempont volt, hogy laktató legyen! :) A csirke-spenót kombinációval szerintem nem lehet mellélőni... és igazam is lett! :P

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...