Spenótfasírt fokhagymás kenyértallérral
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
507
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1523
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1625.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 659 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 174.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 719 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 586 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6762 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14830 micro
Összesen
507
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 69.3 g
Zsír
-
Összesen 88.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4876.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 1339 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 1011 mg
-
Nátrium 1976 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 522.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 1758 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 943 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 468 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20285 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44489 micro
Összesen
1523
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2100 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4605 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A spenótot megfőzzük, leszűrjük, apróra vágjuk, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojást és a többi hozzávalót. (Hagyunk egy keveset a sajtból a tallérokra.). A prézlit a végén adjuk hozzá attól függően, hogy mennyire csöpögtettük le a spenótot.
- 15-20 percig pihentetjük, majd fasírtokat formálunk, és nem túl bő olajban kisütjük. 2-3 percig fedetlen, hogy a gőz távozzon, így nem esik szét a fasírt. Majd fedő alatt mindkét felét megsütjük.
- Mikor megsültek, kiszedjük, a serpenyőt megkenjük fokhagymás olajjal, belerakjuk a kenyérkarikákat, 2 perc után megfordítjuk, megszórjuk reszelt sajttal, lefedjük, hogy ráolvadjon a sajt, majd a spenóttal tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 172
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9508
- Feltöltés dátuma: 2013. július 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Nálunk nem mindenki szereti a főzeléket, így teljes a siker. Tálaláskor adhatunk hozzá fokhagymás tejfölt.