Spenót zsemletöltelékkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
A spenóthoz
-
113g spenót19 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
175g tej98 kcal
-
9 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A töltelékhez
-
54g zsemle147 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
18 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
Összesen
444
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
A spenóthoz
-
450g spenót75 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
700g tej392 kcal
-
35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A töltelékhez
-
216g zsemle590 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
71 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
1776
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
A spenóthoz
-
24g spenót4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g zsemle8 kcal
-
37.4g tej21 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A töltelékhez
-
11.5g zsemle31 kcal
-
11.7g tojás15 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
95
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1402 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 176.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 481 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 486 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4842 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10483 micro
Összesen
444
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.7 g
Zsír
-
Összesen 71.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5607.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1785 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 904 mg
-
Nátrium 2316 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 707 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1924 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1943 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 948 micro
-
Kolin: 697 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19367 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41931 micro
Összesen
1776
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1034 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2238 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
A spenóthoz
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 db zsemle
-
7 dl tej
-
0.5 ek napraforgó olaj
-
1 csapott ek finomliszt
A töltelékhez
-
4 db zsemle
-
4 db tojás
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
kurkuma ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A spenóthoz
- A töltelékhez a zsemléket vízbe áztatjuk, a hagymát kockákra vágjuk,és zsiradékon megfonnyasztjuk.
- A zsemléket kinyomkodjuk, és összekeverjük a hozzávalókat.
- Zsiradékkal kikent kis méretű tepsibe tesszük, megsütjük.
- A főzelékhez egy lábasba kevés tejet teszünk, belerakjuk a fagyasztott spenótot és a zúzott fokhagymát.
- A zsemlét tejbe áztatjuk, és botmixerrel pürésítjük. Ha felolvadt a paraj,belekeverjük a zsemlét, felöntjük tejjel,és belekeverjük a rántást. Állandó kevergetés mellett kiforraljuk.
- Szeletelt töltelékkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27x20
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 20181
- Feltöltés dátuma: 2013. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Helga1
150 recept
Kicsit változatosabbá tettem a spenótot.