r
Nosalty Logó

Spárgás-sonkás tészta sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Spárgás-sonkás tészta sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 656 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8419 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    2611 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2863 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1428 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1493 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1237 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2196 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3105 micro
Összesen 5235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. A spárgákat megmossuk alaposan, megtisztítjuk, és a fás részeit levágjuk. Egy lábosba beletesszük a feldarabolt spárgát, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzátesszük a cukrot, a citromlevet és egy nagy csipet sót. Forrástól számítva pár percig (roppanósra) főzzük.
  3. A túrót kikeverjük 40 dkg tejföllel, sózzuk. A medvehagymát megmossuk, leszárazzuk, csíkokra vágjuk. A sonkát is felcsíkozzuk. Hozzákeverjük a túróhoz. A spárgát leszűrjük, és ezt is belekeverjük a túróba.
  4. A tésztát leszűrjük (a tészta vizéből kb. 1,5 dl-t tegyünk félre), hideg vízzel leöblítjük, és a túrós masszába forgatjuk. Ha kell, hozzákeverjük a félretett tésztalevet.
  5. A füstölt mozzarellát a nagy lyukú reszelőn, a parmezánt a kis lyukú reszelőn lereszeljük. A főzőtejszínt elkeverjük 15 dkg tejföllel, és belekeverjük a sajtokat.
  6. Egy tűzálló tálat kikenünk a zsiradékkal, megszórjuk a zsemlemorzsával. Belesimítjuk a tésztát. A tészta tetejére a sajtos tejszínt rákenjük. 200 fokos sütőben pirosra sütjük (kb. 30 perc).
  7. Forrón, kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 925
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-sonkás tészta sütve
Gonoszka1 428 recept

Végre megérkezett a spárgaszezon. Így ezt készítettem el vasárnapi ebédnek. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 118 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek