r
Nosalty Logó

Spárgás-sonkás tészta sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Spárgás-sonkás tészta sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 656 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8419 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    2611 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2863 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1428 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1493 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1237 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2196 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3105 micro
Összesen 5235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. A spárgákat megmossuk alaposan, megtisztítjuk, és a fás részeit levágjuk. Egy lábosba beletesszük a feldarabolt spárgát, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzátesszük a cukrot, a citromlevet és egy nagy csipet sót. Forrástól számítva pár percig (roppanósra) főzzük.
  3. A túrót kikeverjük 40 dkg tejföllel, sózzuk. A medvehagymát megmossuk, leszárazzuk, csíkokra vágjuk. A sonkát is felcsíkozzuk. Hozzákeverjük a túróhoz. A spárgát leszűrjük, és ezt is belekeverjük a túróba.
  4. A tésztát leszűrjük (a tészta vizéből kb. 1,5 dl-t tegyünk félre), hideg vízzel leöblítjük, és a túrós masszába forgatjuk. Ha kell, hozzákeverjük a félretett tésztalevet.
  5. A füstölt mozzarellát a nagy lyukú reszelőn, a parmezánt a kis lyukú reszelőn lereszeljük. A főzőtejszínt elkeverjük 15 dkg tejföllel, és belekeverjük a sajtokat.
  6. Egy tűzálló tálat kikenünk a zsiradékkal, megszórjuk a zsemlemorzsával. Belesimítjuk a tésztát. A tészta tetejére a sajtos tejszínt rákenjük. 200 fokos sütőben pirosra sütjük (kb. 30 perc).
  7. Forrón, kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 925
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-sonkás tészta sütve
Gonoszka1 428 recept

Végre megérkezett a spárgaszezon. Így ezt készítettem el vasárnapi ebédnek. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 118 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...