r
Nosalty Logó

Spárgás csirkecombok misós vajban

Hering András
Spárgás csirkecombok misós vajban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

367
Kalória
20.9g
Fehérje
8g
Szénhidrát
26.2g
Zsír
165.9g
Víz
111.7g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2922 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 367 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4946.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1906 mg
  • Nátrium
    2059 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1327 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1800 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3610 micro
Összesen 2922 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. Keverjük össze egy nagy tálban csirkecombot a mustárral és 2 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál sóval és 1/2 teáskanál fekete borssal. Alaposan keverjük össze, és egyenletesen oszlassuk el a pácot a csirkecombokon, hogy mindenhol befedje, majd tegyük félre, és hagyjuk állni a pácban.
  2. Melegítsünk át egy serpenyőt közepes lángon. Adjuk hozzá a mandulát, majd 2-3 perc alatt pirítsuk meg őket, többször mozgatva/rázva a serpenyőt, amíg világosbarna és diós illatúak lesznek. Öntsük őket egy tányérra vagy tálra, és tegyük félre, ha szükséges, töröljük át a serpenyőt.
  3. Ugyanebben a serpenyőben melegítsünk 1 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkecombokat a serpenyőben, és addig süssük, amíg mindkét fele át nem sül (ez oldalanként nagyjából 4-5 perc lehet). Ha aranybarnára sültek, vegyük ki a serpenyőből a csirkecombokat, tegyük ki őket egy tálra, a zsiradékelegyet hagyjuk a serpenyőben.
  4. Adjuk hozzá a lila hagymát. Ízesítsük egy nagy csipet sóval és borssal, és közepes lángon, nagyjából 4 percig dinszteljük az előzőleg használt olívás-vajas elegyünkben.
  5. Ezt követően hozzáadhatjuk a spárgát, a fokhagymát és a reszelt citromhéjat, ha szükséges, sóval és borssal ízesíthetjük újra. Pároljuk 2-3 percig gyakran kevergetve, vagy amíg a spárga élénkzöld lesz és elkezd puhulni (ez függ a spárga vastagságától). Adjuk hozzá a rozét, és pároljuk tovább addig, amíg a folyadék a felére csökken (kb. 1 perc), majd keverjük hozzá az 1 evőkanál miso-pasztát és az újabb 1 evőkanál vajat, keverjük vagy forraljuk addig, amíg elegyet képeznek.
  6. Adjunk hozzá egy kevés vizet (fél csészényi elég lesz), keverjük össze, hogy szép, emulgeálódott mártást kapjunk, majd tegyük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe. Főzzük tovább, amíg a szósz kissé besűrűsödik és a csirke csak átmelegszik.
  7. A végén ízlés szerint állítsuk be a savasságot, én itt még hozzáfacsartam a citrom levét.
  8. Tálaláshoz szórjuk meg a pirított mandulánkkal és petrezselyemzöldünkkel, melegen tálaljuk kuszkusszal vagy rizzsel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A fenti recept a spárgaszezon egyik sztárja lehet, mivel elkészítésében viszonylag egyszerű (és méltán dicsőíti a tavaszt), mégis egy egyedülálló ízkombinációt alkotó fogást prezentálhatunk a miso-paszta, a vaj és citrom izgalmas elegyében. Tényleg nehéz mihez hasonlítani, ezt meg kell kóstolni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...