Spárgás csirkecombok misós vajban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g mandula37 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
21g lilahagyma8 kcal
-
63g zöldspárga9 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
4g miso7 kcal
-
25g rosé21 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
367
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
30g miso59 kcal
-
200g rosé164 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
2922
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
45.5g csirke felsőcomb86 kcal
-
0.9g dijoni mustár1 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.3g mandula13 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
7.7g lilahagyma3 kcal
-
22.8g zöldspárga3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
7.7g citrom1 kcal
-
1.4g miso3 kcal
-
9.1g rosé7 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
133
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 165.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 451 micro
Összesen
367
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.1 g
Zsír
-
Összesen 209.5 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 893 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4946.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 1906 mg
-
Nátrium 2059 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1327 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 536 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 1800 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3610 micro
Összesen
2922
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
2 ek dijoni mustár
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek vaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db citrom
-
200 ml rosé (vagy száraz fehérbor, vagy száraz vermut (ha alkoholmentesen készítenéd, helyettesítsd 2 dl csirkealaplével, plusz 1 evőkanál citrom levével)
-
3 szál petrezselyem
Elkészítés
- Keverjük össze egy nagy tálban csirkecombot a mustárral és 2 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál sóval és 1/2 teáskanál fekete borssal. Alaposan keverjük össze, és egyenletesen oszlassuk el a pácot a csirkecombokon, hogy mindenhol befedje, majd tegyük félre, és hagyjuk állni a pácban.
- Melegítsünk át egy serpenyőt közepes lángon. Adjuk hozzá a mandulát, majd 2-3 perc alatt pirítsuk meg őket, többször mozgatva/rázva a serpenyőt, amíg világosbarna és diós illatúak lesznek. Öntsük őket egy tányérra vagy tálra, és tegyük félre, ha szükséges, töröljük át a serpenyőt.
- Ugyanebben a serpenyőben melegítsünk 1 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkecombokat a serpenyőben, és addig süssük, amíg mindkét fele át nem sül (ez oldalanként nagyjából 4-5 perc lehet). Ha aranybarnára sültek, vegyük ki a serpenyőből a csirkecombokat, tegyük ki őket egy tálra, a zsiradékelegyet hagyjuk a serpenyőben.
- Adjuk hozzá a lila hagymát. Ízesítsük egy nagy csipet sóval és borssal, és közepes lángon, nagyjából 4 percig dinszteljük az előzőleg használt olívás-vajas elegyünkben.
- Ezt követően hozzáadhatjuk a spárgát, a fokhagymát és a reszelt citromhéjat, ha szükséges, sóval és borssal ízesíthetjük újra. Pároljuk 2-3 percig gyakran kevergetve, vagy amíg a spárga élénkzöld lesz és elkezd puhulni (ez függ a spárga vastagságától). Adjuk hozzá a rozét, és pároljuk tovább addig, amíg a folyadék a felére csökken (kb. 1 perc), majd keverjük hozzá az 1 evőkanál miso-pasztát és az újabb 1 evőkanál vajat, keverjük vagy forraljuk addig, amíg elegyet képeznek.
- Adjunk hozzá egy kevés vizet (fél csészényi elég lesz), keverjük össze, hogy szép, emulgeálódott mártást kapjunk, majd tegyük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe. Főzzük tovább, amíg a szósz kissé besűrűsödik és a csirke csak átmelegszik.
- A végén ízlés szerint állítsuk be a savasságot, én itt még hozzáfacsartam a citrom levét.
- Tálaláshoz szórjuk meg a pirított mandulánkkal és petrezselyemzöldünkkel, melegen tálaljuk kuszkusszal vagy rizzsel.
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3009
- Feltöltés dátuma: 2021. május 13.
Ajánló
Csirke nélkül, vegetáriánus verzióban is működik, köretként szervírozzunk mellé kuszkuszt vagy rizst.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
A fenti recept a spárgaszezon egyik sztárja lehet, mivel elkészítésében viszonylag egyszerű (és méltán dicsőíti a tavaszt), mégis egy egyedülálló ízkombinációt alkotó fogást prezentálhatunk a miso-paszta, a vaj és citrom izgalmas elegyében. Tényleg nehéz mihez hasonlítani, ezt meg kell kóstolni!