r
Nosalty Logó

Spárgás-csiperkés rizottó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Spárgás-csiperkés rizottó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

537
Kalória
11.8g
Fehérje
91.5g
Szénhidrátok
9.1g
Zsír
248.4g
Víz
10.8g
Koleszterin
5.8g
Rost
5.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2145 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3133.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    1654 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    993.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1125 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 2145 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. Egy közepes szószkészítő edényben forraljunk vizet. Dobjuk bele a spárgahajtásokat, és kb. 2 percig blansírozzuk, majd szűrjük le, és tegyük jeges, hideg vízbe őket, hogy megőrizzék roppanós állagukat. Egy külön tálba hagyjuk pihenni a felhasználásig.
  2. Forrósítsunk olívaolajat egy nagy szószos edényben. Szórjuk bele az apróra kockázott salottát és vöröshagymát. Pár perc puhulás után jöhet a zúzott fokhagyma is pár percre párolódni.
  3. Ekkor szórjuk az edénybe a rizst, melegítsük, kevergessük folyamatosan úgy két percig. Öntsük rá a fehérbort, a citromlevet, citromhéjat, majd gyakori finom kevergetéssel főzzük tovább a rizst közepes lángon, amíg a bor elpárolog róla.
  4. Adjunk egy csésze alaplevet a rizshez, és főzzük tovább, amíg el nem fő róla. Néha keverjük meg. Ezt a folyamatot ismételgessük, – valószínűleg nem lesz szükségünk az összes alaplére –, ameddig a rizs kémes, puha nem lesz. Ekkor ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és szórjunk rá friss kakukkfű leveleket.
  5. Miközben a rizs fő, egy serpenyőben hevítsünk pár csepp olívaolajat, dobjunk rá egy gerezd zúzott fokhagymát és a tisztított szeletelt csiperkét. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt és pirítsuk át.
  6. A tűzhelyről lehúzva keverjük hozzá a spárga hajtásokat, hogy átmelegedjenek, majd az egészet forgassuk hozzá a kész rizshez. Ha még krémesebbé akarjuk tenni, akkor adjunk hozzá egy kevés vajat, ettől csillogó külsőt is kap. Tálaláskor szórjunk parmezán forgácsot a rizsre. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Ez a csodálatos és elegáns fogás krémesen omlós rizsből és roppanós zöldségekből készül. A tradicionális rizottóhoz teljes mértékben idomul, vegák is bátran fogyaszthatják.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!