r
Nosalty Logó

Spárgabrülé bazsalikomos eperraguval

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spárgabrülé bazsalikomos eperraguval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A brüléhez

Az eperraguhoz

296
Kalória
7g
Fehérje
27.2g
Szénhidrátok
18.8g
Zsír
160.8g
Víz
327g
Koleszterin
2.8g
Rost
23g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A brüléhez

Az eperraguhoz

Összesen 296 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A brüléhez

Az eperraguhoz

Összesen 1775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A brüléhez

Az eperraguhoz

Összesen 121 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 296 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2056.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    964.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    395 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    1435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1143 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4358 micro
Összesen 1775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A brüléhez

  1. Az itt leírt módon (csak éppen vízgőz felett (70 fokon) és kerül bele csoki is), elkészítem a brülét, majd hozzáadom a párolt, leturmixolt, szőrszitán áttört spárgát. Maghőmérőt célszerű használni, hogy ne egy rántottát kapjunk.
  2. A formákba öntött brülét 120 C-on, vízfűrdöben 50 percet gőzölöm.
  3. Közben elkészítem az eperragut: a megmosott, kicsumázott epret apró kockákra vágom, összekeverem a vaníliás cukorral, a finomra vágott bazsalikomlevelekkel és valódi balzsamecetet csepegtetek rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A Bábel étteremben járva ihletett meg a spárgából készült desszert, amit a bazsalikomos eperrel egészítettem ki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli fagyi extra

Íme, az ikonikus téli fagyi, gyerekkorunk bizarr édességeinek fő zászlóvivője! Eredetileg tortabevonós-margarinos krémmel készült, mely a szájpadlásunkra ragadt, mi viszont most luxus ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!