r
Nosalty Logó

Spárgatorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Spárgatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4263 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4263 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    327.3 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5824.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    2615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    674 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2057 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2215 micro
Összesen 4263 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    327.3 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5824.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    2615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    674 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2057 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2215 micro
Összesen 4263 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel egy fazék vizet, adjunk hozzá egy kis sót, majd hagyjuk enyhén felforrni. Vágjuk le a spárgák fás szárát, és hámozzuk meg őket vékonyan burgonyahámozóval. Tegyük őket a fazékba, és főzzük a fehéreket max. 3-4 percig, utána pedig tegyük hozzá a zöldeket max. 1-2 percre. Szűrőkanállal vegyük ki, és tegyük át egy jeges vízzel teli tálba őket, hogy ne főjenek tovább, megőrizzék élénk színüket (adhatunk hozzájuk egy kevés citromlevet, az is segít), és roppanósak maradjanak. Végül hagyjuk őket lecsöpögni, és tegyük őket félre.
  2. Egy 20 cm-es tortakarika alját és oldalát béleljük ki duplán leveles tésztával. Szurkáljuk meg az alját, és béleljük ki sütőpapírral is. Töltsük meg sütőbabbal, és vakon süssük előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig. Miután elősült, hagyjuk kihűlni.
  3. Tegyük turmixgépbe a tojásokat, a tejszínt, a tejfölt, a kecskesajtot, a reszelt parmezánt, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá frissen reszelt szerecsendiót is. Turmixoljuk teljesen simára, és fűszerezzük még sóval, borssal, ha szükséges.
  4. Az elősütött alapot töltsük meg a tojásos keverékkel, morzsoljunk bele még kecskesajtot, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük 180 fokon, amíg a tészta ropogós lesz, a krém pedig megszilárdul (ez kb. 30-40 perc). Ha nagyon pirulna a tészta széle, takarjuk le fóliával.
  5. A sütés vége fele vegyük ki a tortát, és állítsuk bele az előfőzött spárgákat a krémbe, majd süssük még pár percig. Miután kisült, hagyjuk hűlni, majd vegyük le róla a tortakarikát. A spárgasípokat kézi sárkánnyal kissé megpörkölhetjük.
  6. Szeletelve tálaljuk, friss kevert salátával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 280
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgatorta
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A quiche egy meglepően egyszerű fogás, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára. Ez recept nem éppen mindennapi, és akár egy fenszi villásreggelin is megállná a helyét. Látványra is magával ragadó, és persze az íze sem okoz csalódást. A tésztája ropogós és omlós, és tökéletes ahhoz, hogy kedvenc tavaszi zöldségünkkel - spárgával - töltsük meg. Ha épp nincs spárgaszezon, használhatunk brokkolit is, sőt, variálhatjuk a sajtokat és egyéb kiegészítőket is. Készíthetünk vajas gyúrt tésztát alapnak, vagy használhatunk jó minőségű leveles tésztát, mint ahogy most is tettük. Figyeljünk a tojás-tejszín arányára, hogy meglegyen a tökéletes alap, amit aztán ízlés szerint turbózhatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...