Spárgatorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
100g zöldspárga14 kcal
-
100g fehér spárga14 kcal
-
550g leveles tészta2041 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
1 kcal
Összesen
4263
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
100g zöldspárga14 kcal
-
100g fehér spárga14 kcal
-
550g leveles tészta2041 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
1 kcal
Összesen
4263
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
6.1g zöldspárga1 kcal
-
6.1g fehér spárga1 kcal
-
33.6g leveles tészta125 kcal
-
24.4g habtejszín71 kcal
-
16.8g tojás21 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
6.1g kecskesajt22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
-
0.1g dijoni mustár0 kcal
Összesen
260
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.1 g
Zsír
-
Összesen 327.3 g
-
Telített zsírsav 180 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1493 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5824.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 1396 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1565 mg
-
Nátrium 2615 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 674 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 322 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 835 mg
-
Retinol - A vitamin: 2057 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 994 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2215 micro
Összesen
4263
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.1 g
Zsír
-
Összesen 327.3 g
-
Telített zsírsav 180 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1493 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5824.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 1396 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1565 mg
-
Nátrium 2615 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 674 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 322 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 835 mg
-
Retinol - A vitamin: 2057 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 994 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2215 micro
Összesen
4263
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
-
100 g zöldspárga
-
100 g fehér spárga
-
2 csomag leveles tészta
-
400 g habtejszín
-
5 db tojás
-
3 ek tejföl
-
100 g kecskesajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
50 g parmezán sajt
-
1 g dijoni mustár
Elkészítés
- Tegyünk fel egy fazék vizet, adjunk hozzá egy kis sót, majd hagyjuk enyhén felforrni. Vágjuk le a spárgák fás szárát, és hámozzuk meg őket vékonyan burgonyahámozóval. Tegyük őket a fazékba, és főzzük a fehéreket max. 3-4 percig, utána pedig tegyük hozzá a zöldeket max. 1-2 percre. Szűrőkanállal vegyük ki, és tegyük át egy jeges vízzel teli tálba őket, hogy ne főjenek tovább, megőrizzék élénk színüket (adhatunk hozzájuk egy kevés citromlevet, az is segít), és roppanósak maradjanak. Végül hagyjuk őket lecsöpögni, és tegyük őket félre.
- Egy 20 cm-es tortakarika alját és oldalát béleljük ki duplán leveles tésztával. Szurkáljuk meg az alját, és béleljük ki sütőpapírral is. Töltsük meg sütőbabbal, és vakon süssük előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig. Miután elősült, hagyjuk kihűlni.
- Tegyük turmixgépbe a tojásokat, a tejszínt, a tejfölt, a kecskesajtot, a reszelt parmezánt, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá frissen reszelt szerecsendiót is. Turmixoljuk teljesen simára, és fűszerezzük még sóval, borssal, ha szükséges.
- Az elősütött alapot töltsük meg a tojásos keverékkel, morzsoljunk bele még kecskesajtot, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük 180 fokon, amíg a tészta ropogós lesz, a krém pedig megszilárdul (ez kb. 30-40 perc). Ha nagyon pirulna a tészta széle, takarjuk le fóliával.
- A sütés vége fele vegyük ki a tortát, és állítsuk bele az előfőzött spárgákat a krémbe, majd süssük még pár percig. Miután kisült, hagyjuk hűlni, majd vegyük le róla a tortakarikát. A spárgasípokat kézi sárkánnyal kissé megpörkölhetjük.
- Szeletelve tálaljuk, friss kevert salátával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 280
- Feltöltés dátuma: 2024. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A quiche egy meglepően egyszerű fogás, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára. Ez recept nem éppen mindennapi, és akár egy fenszi villásreggelin is megállná a helyét. Látványra is magával ragadó, és persze az íze sem okoz csalódást. A tésztája ropogós és omlós, és tökéletes ahhoz, hogy kedvenc tavaszi zöldségünkkel - spárgával - töltsük meg. Ha épp nincs spárgaszezon, használhatunk brokkolit is, sőt, variálhatjuk a sajtokat és egyéb kiegészítőket is. Készíthetünk vajas gyúrt tésztát alapnak, vagy használhatunk jó minőségű leveles tésztát, mint ahogy most is tettük. Figyeljünk a tojás-tejszín arányára, hogy meglegyen a tökéletes alap, amit aztán ízlés szerint turbózhatunk.