Spárga kapribogyós mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
125g fehér spárga18 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
Összesen
345
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
Összesen
1373
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
51.9g fehér spárga7 kcal
-
14.1g bacon56 kcal
-
20.8g habtejszín61 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
10.4g fehérbor9 kcal
-
1.3g kapribogyó0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g vaj10 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
Összesen
143
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 588.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 154.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 431 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 621 micro
Összesen
345
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 124.2 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2354.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 552 mg
-
Nátrium 1408 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 616.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 803 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 657 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1724 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2485 micro
Összesen
1373
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg fehér spárga
-
8 szelet bacon
-
2 dl habtejszín
-
1 teáskanál mustár
-
1 ek kapribogyó
-
0.5 kk étkezési keményítő
-
1 ek vaj
Elkészítés
- A megtisztított spárgát sós vízben 15-20 percig főzzük. A spárga főzésekor a vízbe mindig tegyünk egy csapott evőkanál cukrot. A megfőtt spárgát szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
- Vastagságtól függően 4-5 szál spárgát csavarjunk baconbe és kivajazott jénai tálba, egymás mellé helyezzük. 190°C-on kb. 15 percig grillezzük, vagy amíg a szalonna meg nem pirul.
- A mártáshoz 1 evőkanál vajat egy lábasban olvasszunk fel, majd adjuk hozzá a főzőtejszínt, a mustárt, a rózsaborsot, fehérbort, a lecsepegtetett kapribogyót – ha nagyon sós a kapribogyó, akkor egy szűrő segítségével vízzel mossuk át – majd főzzük össze. Amennyiben szükséges úgy étkezési keményítővel sűríthetjük.
- Tálaláskor a spárga mellé helyezzük a mártást.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11340
- Feltöltés dátuma: 2008. május 05.
Ajánló
Az étel készíthető fehér, illetve zöld spárgából is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Itt van a spárgaszezon! A spárga mindkét formája kiváló előételnek, főételnek, akár köretnek, sőt levesnek is. Ja és nagyon egészséges…