Spanyol tortilla tonhalkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rekalein
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tortillához
-
500g burgonya289 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
125g tonhalkonzerv248 kcal
-
17g majonéz88 kcal
-
10g ecetes torma14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1990
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tortillához
-
1000g burgonya578 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
250g tonhalkonzerv495 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
20g ecetes torma28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3980
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tortillához
-
50.6g burgonya29 kcal
-
16.7g tojás21 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
12.9g napraforgó olaj114 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
12.6g tonhalkonzerv25 kcal
-
1.7g majonéz9 kcal
-
1g ecetes torma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
201
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.1 g
Zsír
-
Összesen 162.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2203.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 902 mg
-
Nátrium 849 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 519 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 455 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 511 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
1990
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.1 g
Zsír
-
Összesen 324.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 106 g
-
Koleszterin 1125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4407.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 283 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 1804 mg
-
Nátrium 1699 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1038.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 522 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 110 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 911 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 1022 mg
-
Retinol - A vitamin: 522 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1531 micro
Összesen
3980
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
A tortillához
-
1 kg burgonya
-
6 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A krémhez
Elkészítés
A tortillához
- A hagymát és a krumplit meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, a krumplit egyszer félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk.
- Az olajat felforraljuk, megpirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, majd aranyszínűre sütjük.
- Egy öblös tálban felverjük a tojásokat, belemerjük az aranyszínűre sült krumplit, és pár percig állni hagyjuk.
- A serpenyőből kiöntjük a maradék olajat, visszaöntjük bele a krumplis tojásos masszát. 3 percig sütjük, figyelünk, hogy az oldala ne ragadjon a tepsi széléhez.
- Fogunk egy lapos tálcát, amely nagyobb, mint a serpenyő. A tálcát a serpenyő tetejére szorítjuk, és hirtelen mozdulattal a feje tetejére állítjuk. A tortillát óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, hogy a másik fele is megsüljön, újabb 3 percet hagyjuk a tűzön, majd kiborítjuk egy tálra, és hagyjuk hűlni.
A krémhez
- A krémhez a hozzávalókat összekeverjük.
- A tortillát félbe vágjuk keresztben, egyik felét megkenjük a krémmel, a másik felét pedig a tetejére helyezzük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 909
- Feltöltés dátuma: 2014. május 10.
Ajánló
Salamancai lakótársaimnak, Patriciának és Sevinek ajánlom a receptet, az első tortilláink emlékére 2006 nyarán.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Rekalein
27 recept
Tapasztalatom szerint "tortilla" alatt Magyarországon általában a mexikói kukoricalepényt értik, esetleg a chipset - pedig a tortilla valójában lepényt jelent, vagy bármit, ami relatív lapos. Spanyolországban az egyetlen igazi nemzeti étel, amelyet az egész országban mindenhol kb. ugyanúgy készítenek és fogyasztanak, a krumplis tortilla, avagy a tortilla de patata. Enélkül nincs sem spanyol háztartás, sem spanyol bár. Az alaprecept ezerféleképpen variálható, íme egy tonhalkrémes, hideg verzió.