r
Nosalty Logó

Spanyol tortilla tonhalkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rekalein
Spanyol tortilla tonhalkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortillához

A krémhez

Összesen 1990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortillához

A krémhez

Összesen 3980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortillához

A krémhez

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    162.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2203.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    519 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    455 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 1990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    324.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4407.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    1699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    911 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1022 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 3980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tortillához

A krémhez

Elkészítés

A tortillához

  1. A hagymát és a krumplit meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, a krumplit egyszer félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk.
  2. Az olajat felforraljuk, megpirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, majd aranyszínűre sütjük.
  3. Egy öblös tálban felverjük a tojásokat, belemerjük az aranyszínűre sült krumplit, és pár percig állni hagyjuk.
  4. A serpenyőből kiöntjük a maradék olajat, visszaöntjük bele a krumplis tojásos masszát. 3 percig sütjük, figyelünk, hogy az oldala ne ragadjon a tepsi széléhez.
  5. Fogunk egy lapos tálcát, amely nagyobb, mint a serpenyő. A tálcát a serpenyő tetejére szorítjuk, és hirtelen mozdulattal a feje tetejére állítjuk. A tortillát óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, hogy a másik fele is megsüljön, újabb 3 percet hagyjuk a tűzön, majd kiborítjuk egy tálra, és hagyjuk hűlni.

A krémhez

  1. A krémhez a hozzávalókat összekeverjük.
  2. A tortillát félbe vágjuk keresztben, egyik felét megkenjük a krémmel, a másik felét pedig a tetejére helyezzük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 909
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 10.

Ajánló

Salamancai lakótársaimnak, Patriciának és Sevinek ajánlom a receptet, az első tortilláink emlékére 2006 nyarán.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyol tortilla tonhalkrémmel
Rekalein 27 recept

Tapasztalatom szerint "tortilla" alatt Magyarországon általában a mexikói kukoricalepényt értik, esetleg a chipset - pedig a tortilla valójában lepényt jelent, vagy bármit, ami relatív lapos. Spanyolországban az egyetlen igazi nemzeti étel, amelyet az egész országban mindenhol kb. ugyanúgy készítenek és fogyasztanak, a krumplis tortilla, avagy a tortilla de patata. Enélkül nincs sem spanyol háztartás, sem spanyol bár. Az alaprecept ezerféleképpen variálható, íme egy tonhalkrémes, hideg verzió.

Hozzávalók

A tortillához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...