Spanakopita
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Klement Vivi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
278
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1674
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1028 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 130.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 436 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 273 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3186 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6908 micro
Összesen
278
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.2 g
Zsír
-
Összesen 93.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6168.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 1792 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 1113 mg
-
Nátrium 2736 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 784.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2615 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 278 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 1636 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1065 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19116 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41447 micro
Összesen
1674
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1352 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2932 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat melegítsünk közepesen magas hőmérsékleten. Mikor már forró, adjuk hozzá a póréhagymát, a hagymát, a fokhagymát és a kaprot. 2-3 percig kevergetés mellet üvegesre pirítjuk a hagymákat. Adjuk hozzá a spenótot, és addig süssük, amíg meg nem puhul. (Mirelit spenótot, amit kiolvasztottunk, kb. 10 percig sütjük.) Adjunk hozzá 1 teáskanálnyi sót és kevés borsot, és egy citrom levét, ha a keverék elkezdene a serpenyőhöz tapadni, adjunk hozzá még egy kevés olívaolajat.
- Tegyük át a sült spenót keveréket egy nagyobb tálba, és hagyjuk körülbelül 1 órát pihenni, amíg ki nem hűl, majd távolítsuk el a felesleges levet róla. Adjuk hozzá az összetört feta sajtot és egy felvert tojást, és keverjük össze.
- Fektessük sima felületre a réteslapot, és kenjük meg olívaolajjal, és tegyünk egy másik réteslapot a tetejére. Helyezzünk a feta-spenót keverék harmadát egy az olajjal megkent réteslapra, és hajtsuk a lapot a masszára, mintha rétest készítenénk. Használjunk olajat, hogy „összeragasszuk” a maradék réteslapot a széleinél.
- A kész réteseket (3 rúd) helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük légkeveréssel, amíg aranybarna színűre sülnek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15390
- Feltöltés dátuma: 2018. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Klement Vivi
2 recept
A blogomon találtok fázisfotókat az elkészítésről.