r
Nosalty Logó

Spanakopita

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klement Vivi
Spanakopita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6908 micro
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6168.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1792 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    2736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2615 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    1636 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1065 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19116 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41447 micro
Összesen 1674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2932 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat melegítsünk közepesen magas hőmérsékleten. Mikor már forró, adjuk hozzá a póréhagymát, a hagymát, a fokhagymát és a kaprot. 2-3 percig kevergetés mellet üvegesre pirítjuk a hagymákat. Adjuk hozzá a spenótot, és addig süssük, amíg meg nem puhul. (Mirelit spenótot, amit kiolvasztottunk, kb. 10 percig sütjük.) Adjunk hozzá 1 teáskanálnyi sót és kevés borsot, és egy citrom levét, ha a keverék elkezdene a serpenyőhöz tapadni, adjunk hozzá még egy kevés olívaolajat.
  2. Tegyük át a sült spenót keveréket egy nagyobb tálba, és hagyjuk körülbelül 1 órát pihenni, amíg ki nem hűl, majd távolítsuk el a felesleges levet róla. Adjuk hozzá az összetört feta sajtot és egy felvert tojást, és keverjük össze.
  3. Fektessük sima felületre a réteslapot, és kenjük meg olívaolajjal, és tegyünk egy másik réteslapot a tetejére. Helyezzünk a feta-spenót keverék harmadát egy az olajjal megkent réteslapra, és hajtsuk a lapot a masszára, mintha rétest készítenénk. Használjunk olajat, hogy „összeragasszuk” a maradék réteslapot a széleinél.
  4. A kész réteseket (3 rúd) helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük légkeveréssel, amíg aranybarna színűre sülnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15370
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanakopita
Klement Vivi 2 recept

A blogomon találtok fázisfotókat az elkészítésről.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...