Spaghetti tetrazinni Jamie Olivertől
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pecci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gombás csirkehúshoz
-
1 kcal
-
250g csirkecomb278 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
88g gomba19 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
18g parmezán sajt69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A tésztához
-
114g spagetti tészta422 kcal
-
500g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
A sütéshez
-
18g parmezán sajt69 kcal
A tálaláshoz
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
1177
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gombás csirkehúshoz
-
20g vargánya gomba4 kcal
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
350g gomba75 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
70g parmezán sajt274 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A tésztához
-
455g spagetti tészta1688 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
A sütéshez
-
70g parmezán sajt274 kcal
A tálaláshoz
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
4702
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gombás csirkehúshoz
-
0.4g vargánya gomba0 kcal
-
21g csirkecomb23 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
7.4g gomba2 kcal
-
4.2g fehérbor3 kcal
-
10.5g főzőtejszín14 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
A tésztához
-
9.6g spagetti tészta35 kcal
-
42g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
A sütéshez
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
A tálaláshoz
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
-
0.2g olívaolaj1 kcal
Összesen
98
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3222.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 786 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 970 mg
-
Nátrium 1195 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 841.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
1177
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 243.2 g
Zsír
-
Összesen 222.6 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 795 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12888.7 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 477 mg
-
Kálcium 3145 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 552 mg
-
Foszfor 3882 mg
-
Nátrium 4779 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 3364.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1045 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1191 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 1023 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 556 micro
Összesen
4702
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
A gombás csirkehúshoz
-
200 ml fehérbor
-
500 ml főzőtejszín
-
70 g parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
A tésztához
A sütéshez
A tálaláshoz
-
60 g parmezán sajt
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A gombás csirkehúshoz
- Szórjuk tálba a szárított gombát, és öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje (kb 1,5 dl), hagyjuk állni. Tisztítsuk meg a friss gombát és tördeljük darabokra. A csirkecombokról szedjük le a húst, vágjuk kisebb darabokra. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.
- Forrósítsunk fel egy löttyintésnyi olivaolajat serpenyőben, és közepes lángon a csirkecomb darabokat pirítsuk szép barnára benne, sózzuk, borsozzuk. Majd az áztatott gombát szűrjük le, a levét tegyük félre. Adjuk a húshoz az ázott gombát, a friss gombát és a fokhagymát. Öntsük fel a gomba levével és a fehérborral, majd fedő alatt rotyogtassuk, kb annyi idő kell neki, még a tészta kifő. Ha túl sok még rajta a lé, fedő nélkül forraljuk le róla. (Én egy kevés levet hagytam meg rajta), erre öntsük a főzőtejszínt és forraljunk egyet rajta, majd zárjuk le.
- Keverjük össze a kifőtt tésztával, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól el, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a parmezán 1/3-t, és ezzel is keverjük el. Öntsük tűzálló tálba, és szórjuk rá a sajt másik 1/3-t. Előmelegített 200 °C-s sütőbe (gázsütő 6. fokozat) addig süssük, még szép barna és ropogós nem lesz a teteje.
- Tálaláskor hintsük meg kevés olivaolajjal és a sajt maradékával, és kész
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 272
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 17483
- Feltöltés dátuma: 2012. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pecci
17 recept
Nagyon szeretem nézni a paprika tv-t. Ott minden olyan gyorsan és egyszerűen elkészül :) 2 kedvenc szakácsom Gordon Ramsay és Jamie Oliver. De olyan nehéz olyan receptet találnom, amihez a hozzávalókat itt magyar viszonylatban is könnyű beszerezni, és 1 fogásra nem megy rá a család 1 heti kosztpénze! Első próbálkozásdom erre a receptre esett... bár nem a legolcsóbb a friss, és minőségi hozzávalók miatt, de a végeredmény mesés (ha kiszámolod, ugyanennyibe kerülne ha ételt rendelsz)! A család kicsit válogatós, de ebben az ételben nincs semmi extra, semmi igazán különleges, de mégis fenséges a végeredmény! Ajánlom mindenkinek!!! Kíséreltezzetek bátran!