r
Nosalty Logó

Spaghetti tetrazinni Jamie Olivertől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pecci
Spaghetti tetrazinni Jamie Olivertől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gombás csirkehúshoz

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gombás csirkehúshoz

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 4702 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gombás csirkehúshoz

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12888.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    3145 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    3882 mg
  • Nátrium
    4779 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    3364.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1191 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 4702 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A gombás csirkehúshoz

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A gombás csirkehúshoz

  1. Szórjuk tálba a szárított gombát, és öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje (kb 1,5 dl), hagyjuk állni. Tisztítsuk meg a friss gombát és tördeljük darabokra. A csirkecombokról szedjük le a húst, vágjuk kisebb darabokra. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.
  2. Forrósítsunk fel egy löttyintésnyi olivaolajat serpenyőben, és közepes lángon a csirkecomb darabokat pirítsuk szép barnára benne, sózzuk, borsozzuk. Majd az áztatott gombát szűrjük le, a levét tegyük félre. Adjuk a húshoz az ázott gombát, a friss gombát és a fokhagymát. Öntsük fel a gomba levével és a fehérborral, majd fedő alatt rotyogtassuk, kb annyi idő kell neki, még a tészta kifő. Ha túl sok még rajta a lé, fedő nélkül forraljuk le róla. (Én egy kevés levet hagytam meg rajta), erre öntsük a főzőtejszínt és forraljunk egyet rajta, majd zárjuk le.
  3. Keverjük össze a kifőtt tésztával, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól el, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a parmezán 1/3-t, és ezzel is keverjük el. Öntsük tűzálló tálba, és szórjuk rá a sajt másik 1/3-t. Előmelegített 200 °C-s sütőbe (gázsütő 6. fokozat) addig süssük, még szép barna és ropogós nem lesz a teteje.
  4. Tálaláskor hintsük meg kevés olivaolajjal és a sajt maradékával, és kész
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17483
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem nézni a paprika tv-t. Ott minden olyan gyorsan és egyszerűen elkészül :) 2 kedvenc szakácsom Gordon Ramsay és Jamie Oliver. De olyan nehéz olyan receptet találnom, amihez a hozzávalókat itt magyar viszonylatban is könnyű beszerezni, és 1 fogásra nem megy rá a család 1 heti kosztpénze! Első próbálkozásdom erre a receptre esett... bár nem a legolcsóbb a friss, és minőségi hozzávalók miatt, de a végeredmény mesés (ha kiszámolod, ugyanennyibe kerülne ha ételt rendelsz)! A család kicsit válogatós, de ebben az ételben nincs semmi extra, semmi igazán különleges, de mégis fenséges a végeredmény! Ajánlom mindenkinek!!! Kíséreltezzetek bátran! 

Hozzávalók

A gombás csirkehúshoz

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...