r
Nosalty Logó

Spaghetti húsgombóccal percek alatt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Spaghetti húsgombóccal percek alatt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3011 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2608 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 753 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3692.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    481 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2074 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1247 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1015 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10431 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 3011 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    728 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst keverjük össze a fűszerekkel, adjunk hozzá sót, borsot, valamint a római köményt. Ízlés szerint egy kevés őrölt vagy darált peperoncinoval is ízesíthetjük, aki szereti a csípőset. Ha paprika nélküli nyers kolbászt vásároltunk, abban az esetben a bélből nyomjuk ki a tölteléket, és formázzuk gombócokká. Közben tegyük fel a tészta főzővizét is. (A tészta főzővizet forrás után ne felejtsük el megsózni.)
  2. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd a darált húsból gyorsan formázzunk kis gombócokat, és süssük meg benne. (Ahhoz, hogy jól átsüljenek belül is, kb. 8-10 percre lesz szükség, pont annyi, ameddig a tészta is megfő.)
  3. Egy másik serpenyőben hevítsünk szintén olívaolajat, majd szeletekre vágott fokhagymát és a bazsalikom leveleket adjuk hozzá. Éppen csak "meghúzzuk" a láng felett, nem kell a fokhagymát pirítani. A paradicsom levét öntsük hozzá, a hámozott paradicsomokat pedig kézzel nyomjuk bele, rusztikusan. Sózzuk, borsozzuk, néhány percig rotyogtassuk, nem kell neki több.
  4. Az "al dente-re", vagyis roppanósra főzött spaghettit a főzővízből egyből szedjük a húsgombócokra (még láng fölött!), és jól forgassuk össze, hogy a tészta beszívja a kisült húsnedveket.
  5. Tálaláskor a spaghettit szedjük fészekszerűen tányérra, adjunk hozzá a paradicsomszószból, a tetejére pedig tegyük rá a húsgombócokat. Fogyasszuk azonnal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9819
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Ajánló

Miután 10 perc alatt elkészül az étel, még meglepetés vendégek érkezése esetén is tökéletes választás. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti húsgombóccal percek alatt
Kornél 167 recept

Jamie Olivertől láttam ezt a receptet, és nem okozott csalódást. Egyszerű, gyors, és kimondottan ízletes. Kezdő szakácsok is bátran kipróbálhatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...