Spaghetti al Pollo
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
A'la Atya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Ragu
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g paradicsomlé21 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
38g edami sajt134 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Tészta
-
75g spagetti tészta278 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
1g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
681
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Ragu
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
150g edami sajt536 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Tészta
-
300g spagetti tészta1113 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
2725
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Ragu
-
16.3g csirkemellfilé20 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
13.6g paradicsomlé2 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
4.1g edami sajt15 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
Tészta
-
8.1g spagetti tészta30 kcal
-
0.2g vaj1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
54.3g víz0 kcal
Összesen
74
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.4 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2520 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 697 mg
-
Nátrium 1247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 770.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 11296 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
681
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 217.7 g
Zsír
-
Összesen 90 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10080.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 352 mg
-
Kálcium 1438 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 476 mg
-
Foszfor 2788 mg
-
Nátrium 4987 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 3083.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 700 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 359 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 923 micro
-
Kolin: 607 mg
-
Retinol - A vitamin: 558 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1669 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 640 micro
Összesen
2725
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1226 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
Ragu
-
5 dl paradicsomlé
-
1 ek bazsalikom
-
1 ek majoranna
-
1 ek oregánó
-
1 kávéskanál só
-
1 csipet fehér bors
-
15 dkg edami sajt
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
Tészta
-
300 g spagetti tészta
-
1 tk vaj
-
1 kávéskanál só
-
2 l víz
Elkészítés
Ragu
- Egy teflon serpenyőt előkészítünk. Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon és a vajon üvegesre pároljuk.
- Rátesszük a darált húst, majd együtt pirítjuk őket közepesen erős lángon. Levet fog engedni, azt elfőzzük róla. Fűszerezzük sóval, borssal és a zöldfűszerek felével.
- Ha teljesen elfőtte a levét, ráöntjük a paradicsomlevet. Hozzáadjuk a kimaradt zöldfűszereket, majd alacsony lángon további 5-7 percig főzzük.
Tészta
- Vizet forralunk a sóval és a vajjal.
- Ha felforr, beletesszük a tésztát, a legkisebbre vesszük a lángot, és félig lefedve a gyártó által előírt ideig főzzük a tésztát. Az idő elteltével a lángot elzárjuk, a tésztát leszűrjük, majd az elkészült raguval és reszelt sajttal forrón tálaljuk!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1889
- Feltöltés dátuma: 2015. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A'la Atya
38 recept
Egyre népszerűbb a darált csirkemell és a darált csirkecomb fogyasztása. És ha már van, miért ne használnánk fel a lehető legtöbb módon. Sajnos a spagetti készítés kimerül a darált hús + kikeverhető porok kapcsolatával. Pedig oly egyszerű elkészíteni az "E akárhány" nélküli ragut... Ráadásul finomabb is. Próbáljuk ki bátran akár csirkéből, pulykából, marhából vagy éppen sertésből. A recept ugyanez!