r
Nosalty Logó

Spagetti fűszeres paradicsomszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Spagetti fűszeres paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1066 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 587 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5883.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    3362 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1190 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4265 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    4766 micro
Összesen 2352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük olívaolajat. Ha olyan forró már az olaj, hogy majdnem füstöl, akkor szórjuk bele az aprított hagymát, fokhagymát, szardellát, és pirítsuk őket 3 percig.
  2. Vegyük lejjebb a lángot, majd adjuk a szószhoz a fekete olívabogyót, a kapribogyót, a bort, és fűszerezzük sóval, borssal valamint chillipehellyel. Főzzük össze a szószt kb. 5 percig, ameddig a bor mennyisége a felére csökken, közben néha keverjük meg.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomot, és sűrítsük be, kb. 20 perc kell neki. Ezalatt főzzük ki a tésztát sós vízben al dente, kb. 8 perc alatt. Szűrjük le a tésztát, és tegyünk félre 1 csésze főzővizet.
  4. Adjuk hozzá a tésztát a szószhoz, és keverjük össze, hogy a szósz teljesen átjárja. Öntsük a tésztára a félretett főzővizet négy adagban, hogy krémesebb állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálaláskor díszítsük friss bazsalikomlevéllel.
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10335
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti fűszeres paradicsomszósszal
Barilla 60 recept

Ez egy gyakran elkészíthető, nagyszerű fogás. Ha valaki nem szereti a szardellát és nem vegetáriánus, akkor darált marhahússal helyettesítheti. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...