r
Nosalty Logó

Spagetti dióval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spagetti dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2510 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 628 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    982 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2573 micro
Összesen 2510 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dióbelet apróra vágjuk, vagy mozsárban összetörjük.
  2. A sonkát kockákra vágjuk. Megpucoljuk a fokhagymát, és ezt is összevágjuk. Egy kevés olajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a sonkát és a diót is, és néhány percig együtt pirítjuk.
  3. Ráöntjük a főzőtejszínt, amit felhígíthatunk néhány kanál meleg vízzel, és 5 percig pároljuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel és parmezánnal ízesítjük ízlés szerint.
  5. A tésztát al dente állagúra főzzük, majd összeforgatjuk a diós szósszal, és melegen tálaljuk. A tetejére még szórhatunk a maradék parmezánból, és petrezselyemmel díszíthetjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1160
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén nyáron Olaszországban nyaraltunk, és menthetetlenül beleszerettem az olasz konyhába. Haza is hoztunk egy csomag fekete spagetti tésztát, hogy itthon elkészítsük. Igaz, kicsit halszaga volt, miközben főtt, a végeredményen már nem érződött annyira. Az alapreceptet egy olasz szakácskönyvben találtam, és kicsit kiegészítettem a saját szájízünkre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...