r
Nosalty Logó

Spagetti baconnal zöldspárgával és sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Spagetti baconnal zöldspárgával és sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1859.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 1144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3718.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    345 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 2288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga végeit levágjuk, majd harmadoljuk, cukros, sós vízben feltesszük főni.
  2. A bacont hosszában kettévágjuk, felszeleteljük, a fokhagymát aprítjuk.
  3. Egy serpenyőbe öntünk kevés olajat, teszünk rá vajat, belerakjuk a bacont, a fokhagymát, s a megfőzött zöldspárgát, fűszerezzük.
  4. Közben feltesszük a spagettit főni.
  5. Amikor a bacon és a spárga már átpirult, kivesszük a a spárga csúcsokat, a többire rászedjük a tésztát, merünk rá a főzőléből, öntünk rá fehérbort, szórunk rá vagdalt petrezselymet, összekeverjük.
  6. Tálalunk. A tányérra szedünk a tésztából, rászórjuk a spárgacsúcsokat, diót, rámorzsoljuk a juhsajtot, reszelünk rá parmezánt (ha nincs, trappista is jó), díszítjük petrezselyem levéllel.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2040
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Kedvenc konyhám az olasz, s ezen belül is a pasta, a tésztafélék.  Bár épp ma olvastam, hogy az utóbbi 15 évben csökkent az olaszok tésztafogyasztása. Én azért hű maradok hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...