r
Nosalty Logó

Sós karamellás tiramisu Németh Ádámtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sós karamellás tiramisu Németh Ádámtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A babapiskótához

A sör-redukcióhoz

A grillázshoz

A sós karamellhez

Az összeállításhoz

Összesen 1973 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A babapiskótához

A sör-redukcióhoz

A grillázshoz

A sós karamellhez

Az összeállításhoz

Összesen 7880 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A babapiskótához

A sör-redukcióhoz

A grillázshoz

A sós karamellhez

Az összeállításhoz

Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 1973 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    518.4 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5479.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1841 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.7 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1661.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2533 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    1135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2494 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 7880 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A babapiskótához

A sör-redukcióhoz

A grillázshoz

A sós karamellhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A babapiskótához

  1. Süss egy adag házi babapiskótát Ehhez a 6 tojásfehérjét 6 dkg, a sárgáját 7 dkg cukorral verd habosra. A sárgájára szitálj 18 dkg lisztet, és óvatosan forgasd bele. Majd a fehérjét is óvatosan forgasd bele. Csurgass bele 2 dkg olvasztott, de nem forró vajat.
  2. Sütőpapírra nyomj babapiskótaformákat. Süsd 180 fokos sütőben 10, utána 140 fokos sütőben 15 percig. Hagyd kihűlni-
  3. 6 evőkanál barna cukorból főzz karamellt /száraz lábos, cukor, hő/. A karamellbe önts 1 liter barna sört, és addig főzd, míg 5 dl-re sűrűsödik. Ha nem érzed elég édesnek, picit cukrozd még, tedd félre hűlni.
  4. 100 g cukorból főzz karamellt, ha kész, szórj bele 100 g szezámmagot, Hideg, olajos szilikonlapra öntsd ki, terítsd szét, hagyd kihűlni. Ha kihűlt, törd apróra.
  5. 100 g cukorból készíts karamellt. Még forrón adj hozzá 2 dl főzőtejszínt és 5 dkg vajat. Keverd gyorsan, alacsony lángon, míg szép selymes öntetet kapsz. Szórj bele egy nagy csipet sót. Tedd félre tálalásig.
  6. Verj fel 0,5 liter habtejszínt egy evőkanál porcukorral.
  7. 500 g mascarponét, egy fél narancs és 1 lime reszelt héját, 5 cl konyakot és egy evőkanál porcukrot keverj simára.
  8. A tejszínhabot nagyon óvatosan forgasd bele a mascarponés krémbe. Tedd hűtőbe 20 percre.
  9. Töltsd a krémet habzsákba. A piskótákat mártsd a sör-redukcióba 1-2 másodpercre, majd fektesd őket egy szép pohár aljába. Nyomj rá a mascarponehabból. Szórd meg grillázzsal, majd pár csepp sós karamellt csepegtess rá. Ezt ismételd, míg meg nem telnek a poharaid. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10402
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ellenállhatatlan tiramisu Németh Ádámtól, ahogyan még biztosan nem készítetted.

Hozzávalók

A babapiskótához

A sör-redukcióhoz

A grillázshoz

A sós karamellhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...