r
Nosalty Logó

Söröspörkölt burgonyakéreggel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Söröspörkölt burgonyakéreggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
sörös
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 804 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5294.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    3181 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2079 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 3210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  2. A felforrósított olajban a húst megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a sör felével és 250 ml vízzel. A fűszereket és a vegetát hozzákavarjuk. Felfőzzük, és lefedve kb. 75 percig főzzük, apránként hozzáöntjük a maradék sört is.
  4. Burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. A burgonyakockákat elkeverjük a morzsával, sóval, borssal ízesítjük, és a pörköltre elosztjuk.
  5. A pörköltet lefedve előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig pároljuk. A vajat a burgonyára elosztjuk, és visszatesszük 225 fokra felmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Kakukkfűvel megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9988
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másféle pörkölt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...