r
Nosalty Logó

Söröspörkölt burgonyakéreggel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Söröspörkölt burgonyakéreggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
sörös
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 804 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5294.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    3181 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2079 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 3210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  2. A felforrósított olajban a húst megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a sör felével és 250 ml vízzel. A fűszereket és a vegetát hozzákavarjuk. Felfőzzük, és lefedve kb. 75 percig főzzük, apránként hozzáöntjük a maradék sört is.
  4. Burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. A burgonyakockákat elkeverjük a morzsával, sóval, borssal ízesítjük, és a pörköltre elosztjuk.
  5. A pörköltet lefedve előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig pároljuk. A vajat a burgonyára elosztjuk, és visszatesszük 225 fokra felmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Kakukkfűvel megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9982
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másféle pörkölt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...