r
Nosalty Logó

Sörös tejfölös krémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Sörös tejfölös krémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    241.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6433.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    2708 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.5 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    650 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 5216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat kimérjük, összeöntjük, és elkeverjük. A sört szükség szerint öntjük. Ne legyen sűrű, de túl híg sem.
  2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Forrón megkenjük lekvárral.

Krém

  1. A csokoládét kockákra tördeljük, kisebb edényben gőz fölött felolvasztjuk.
  2. A tejfölt a porcukorral elkeverjük, és a langyos csokoládéhoz adjuk.
  3. Mixerrel habosra felverjük.
  4. A lekvárral megkent tésztára simítjuk.
  5. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy a csokoládés tejföl megkeményedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2920
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 26.

Ajánló

Én nem bírtam kivárni, ezért még picit lágy a krém.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Olvastam colás, üdítős, nescafés süteményekről, és most egy barna sörösre akadtam. A nescafés tésztát használtam fel, nem kávét öntöttem bele, hanem barna sört. A krém szintén egy másik süteményhez tartozik. Alig bírtam kivárni, hogy szeletelhessem, de amint a képen látni, nem bírtam sokáig cérnával. Nekem nagyon ízlik, az eredeti receptben nem szerepel a lekvár, de ezzel még ízletesebb lett.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...