Sörös gulyásleves
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g marhalábszár256 kcal
-
117g burgonya67 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
25 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
83g barna sör36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
5g disznózsír45 kcal
-
250g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1200g marhalábszár1536 kcal
-
700g burgonya404 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
147 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
500g barna sör215 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
1500g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
21.1g marhalábszár27 kcal
-
12.3g burgonya7 kcal
-
9.5g paradicsom2 kcal
-
3 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8.8g barna sör4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.5g disznózsír5 kcal
-
26.4g víz0 kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 951.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 783.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 1961 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 179 micro
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 290.4 g
Zsír
-
Összesen 80.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5707.3 g
-
Cink 88 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 643 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 520 mg
-
Foszfor 3250 mg
-
Nátrium 939 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.5 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 4701.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1127 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 40 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 938 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 643 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 659 micro
-
β-karotin 11768 micro
-
β-crypt 2775 micro
-
Likopin 13894 micro
-
Lut-zea 1077 micro
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 245 micro
-
Lut-zea 19 micro
Hozzávalók
-
1.2 kg marhalábszár
-
70 dkg burgonya
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 dl barna sör
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 tk majoranna
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A zsírt egy nagyobb fazékban felolvasztjuk, és rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát.
- Üvegesre dinszteljük, és hozzákeverjük a megtisztított, felkockázott marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, mellészórjuk a majorannát, és fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és pár keverintés után nyakon öntjük a fél l barna sörrel.
- Alacsony lángon hagyjuk magában főni, addig van időnk előkészíteni a zöldségeket.
- A paprikát, paradicsomot megmossuk, a paprikát vékony csíkokra, a paradicsomokat negyedekre vágjuk (aki nem szereti a levesben a paradicsom héját, az mártsa 1 percre lobogó vízbe, és kapja le róla).
- A krumplit megmossuk, megpucoljuk, és attól függően, hogy milyen sűrűségű levest szeretnénk, felkockázzuk, illetve nagyon-nagyon apróra vágjuk. (Én ennél a krumpli mennyiségnél a 25 dkg körömnyi és 45 dkg normál kocka méretet javaslok.)
- Ha úgy látjuk, hogy a marha már jó úton van a puhulás felé, és fél órán belül akár el is készülhetünk, a krumplikat és a zöldséget és a fokhagymát is a fazékba küldjük, felöntjük vízzel, és megvárjuk, míg felforr.
- Kóstolgatjuk, ha szükséges, utána fűszerezünk, és közepes lángon addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8309
- Feltöltés dátuma: 2010. június 01.
Ajánló
Roppanós héjú, fehér belű kenyér, és barna sör.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szlovák barátnőmtől szerzett csodálatos recept, amit most már lassan kötelező jelleggel minden hétvégén el kell készítenünk. Lehet, hogy a hazaárulás egyik enyhe formája, kövezzetek meg, de én még soha ilyen finom gulyást nem ettem életemben (igaz, hogy nem is vagyok vérbeli rajongó, egy vörösboros marhapörkölt vagy palócleves sokkal inkább lázba hoz). Tulajdonképpen félúton van a pörkölt és a gulyás között a sűrűsége miatt, amit kedvünkre lőhetünk be a krumpli méretre vágásánál - a körömnyi darabokra vágottak teljesen eltűnnek belőle, és ezzel egyidőben pont kellően be is sűrűsítik. A répák és zeller helyett a paradicsom-paprika is szaftosabbá, nyáriasabbá teszik. A legnagyobb különbség azonban az a plusz íz, amit a fél liter szigorúan barna sör ad neki. Hát istenem, ők sörben jók :) Ha pedig végre beindul a szezon, bográcsban ajánlatos elkészíteni, és egy picit természetesen odakapatni :)