r
Nosalty Logó

Sörben pácolt csirke répával

Fonott Kalács
Sörben pácolt csirke répával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

487
Kalória
30.2g
Fehérje
17.2g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
252g
Víz
178g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1344.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7384 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    228 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5377.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    3567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1007.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3084 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29534 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    914 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 1945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    659 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    49 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. Előző este bepácoljuk a húst, a csontoknál vékonyan bevágjuk, a felső és alsó combot kettévágjuk. A zsírt kivéve, minden hozzávalóval alaposan elkeverjük (a fokhagymát lereszeljük),, és letakart tálban a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap begyújtjuk a sütőt, és meghámozzuk a répát. Harmadoljuk, majd hosszában kettévágjuk őket. Kikenünk egy tepsit zsírral, és beleöntjük a húst az összes páclével együtt. A répákat úgy igazgatjuk el, hogy mellettük legyenek, és érintkezzenek a páclével.
  3. A tepsit alufóliával letakarjuk, 180 fokon sütjük 30 percig, majd levesszük a fóliát, és még további 20 percig sütjük, amíg ropogós lesz a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A sörben pácolás sokak számára furcsa és visszataszító dolog lehet. Amikor meghallottam, én is húztam a számat, hogy én soha az életben nem fogok sörrel sütni, eleve nem szeretem, és nem akarom vele elrontani a húst. Aztán egyszer a párom meglepett vele, nagyon finom csirkecombokat sütött, és ki kellett találnom, mit tett bele. Eléggé meglepődtem, mikor elárulta, hogy sörrel sütötte. A sör íze egyáltalán nem érződik rajta, a hús nem lesz tőle keserű, viszont omlósan lágyra sül és különleges ízt kap. Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...