Sörben pácolt csirke répával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g csirkecomb139 kcal
-
161g csirkeszárny190 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
50g sör22 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
Összesen
487
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
642g csirkeszárny760 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
200g sör86 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g barbecue szósz34 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Összesen
1945
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
26.6g csirkecomb30 kcal
-
34.2g csirkeszárny40 kcal
-
21.3g sárgarépa8 kcal
-
10.6g sör5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g barbecue szósz2 kcal
-
3.2g fokhagyma4 kcal
-
1.1g mustár1 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.6g sertészsír14 kcal
Összesen
104
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1344.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 892 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 252 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 771 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 7384 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 228 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
487
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 120.9 g
Zsír
-
Összesen 124.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 712 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5377.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1153 mg
-
Nátrium 3567 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1007.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3084 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 29534 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 914 micro
-
Lut-zea 1197 micro
Összesen
1945
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 659 micro
-
β-karotin 1573 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 49 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
6 db csirkeszárny
-
5 közepes db sárgarépa
-
2 dl sör
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál bors
-
10 ml barbecue szósz
-
1 közepes fej fokhagyma
-
2 ek mustár
-
1 teáskanál tárkony
-
1 teáskanál bazsalikom
-
2 ek sertészsír
Elkészítés
- Előző este bepácoljuk a húst, a csontoknál vékonyan bevágjuk, a felső és alsó combot kettévágjuk. A zsírt kivéve, minden hozzávalóval alaposan elkeverjük (a fokhagymát lereszeljük),, és letakart tálban a hűtőbe tesszük.
- Másnap begyújtjuk a sütőt, és meghámozzuk a répát. Harmadoljuk, majd hosszában kettévágjuk őket. Kikenünk egy tepsit zsírral, és beleöntjük a húst az összes páclével együtt. A répákat úgy igazgatjuk el, hogy mellettük legyenek, és érintkezzenek a páclével.
- A tepsit alufóliával letakarjuk, 180 fokon sütjük 30 percig, majd levesszük a fóliát, és még további 20 percig sütjük, amíg ropogós lesz a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4366
- Feltöltés dátuma: 2015. október 13.
Ajánló
Főtt krumplit csináltam hozzá, amire rá lehet locsolni a szaftot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
A sörben pácolás sokak számára furcsa és visszataszító dolog lehet. Amikor meghallottam, én is húztam a számat, hogy én soha az életben nem fogok sörrel sütni, eleve nem szeretem, és nem akarom vele elrontani a húst. Aztán egyszer a párom meglepett vele, nagyon finom csirkecombokat sütött, és ki kellett találnom, mit tett bele. Eléggé meglepődtem, mikor elárulta, hogy sörrel sütötte. A sör íze egyáltalán nem érződik rajta, a hús nem lesz tőle keserű, viszont omlósan lágyra sül és különleges ízt kap. Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni.