r
Nosalty Logó

Sörben pácolt csirke répával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fonott Kalács
Sörben pácolt csirke répával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1344.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7384 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    228 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5377.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    3567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3084 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29534 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    914 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 1945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    659 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    49 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este bepácoljuk a húst, a csontoknál vékonyan bevágjuk, a felső és alsó combot kettévágjuk. A zsírt kivéve, minden hozzávalóval alaposan elkeverjük (a fokhagymát lereszeljük),, és letakart tálban a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap begyújtjuk a sütőt, és meghámozzuk a répát. Harmadoljuk, majd hosszában kettévágjuk őket. Kikenünk egy tepsit zsírral, és beleöntjük a húst az összes páclével együtt. A répákat úgy igazgatjuk el, hogy mellettük legyenek, és érintkezzenek a páclével.
  3. A tepsit alufóliával letakarjuk, 180 fokon sütjük 30 percig, majd levesszük a fóliát, és még további 20 percig sütjük, amíg ropogós lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4366
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 13.

Ajánló

Főtt krumplit csináltam hozzá, amire rá lehet locsolni a szaftot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sörben pácolt csirke répával
Fonott Kalács 77 recept

A sörben pácolás sokak számára furcsa és visszataszító dolog lehet. Amikor meghallottam, én is húztam a számat, hogy én soha az életben nem fogok sörrel sütni, eleve nem szeretem, és nem akarom vele elrontani a húst. Aztán egyszer a párom meglepett vele, nagyon finom csirkecombokat sütött, és ki kellett találnom, mit tett bele. Eléggé meglepődtem, mikor elárulta, hogy sörrel sütötte. A sör íze egyáltalán nem érződik rajta, a hús nem lesz tőle keserű, viszont omlósan lágyra sül és különleges ízt kap. Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...