r
Nosalty Logó

Sonkával rakott tök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Sonkával rakott tök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2901.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 1003 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11607.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    8056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2891 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4457 micro
Összesen 4008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, és kb.3 mm-es szeletekre vágjuk. Annyi vízben,amennyi ellepi,kevés sóvalés 1 ek ecettel feltesszük főni. Forrás után kb.2 percet főzzük. Leöntjük róla a vizet.
  2. A rizst megmossuk, és enyhén sós 1 ek olajos lobogó vízben megfőzzük.
  3. A sonkát ledaráljuk.
  4. Ha a rizs megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, a darált sonkához adjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk. Ezt is a sonkához adjuk. Hozzáadunk két tojást, 1,5 dl tejfölt, sózzuk, borsozzuk (a sózással vigyázzunk, mert a sonka sós). Jól összekeverjük.
  5. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szeletelt bacon szalonnával. A tök felét elrendezzük rajta, majd a sonkás-rizses tölteléket rásimítjuk. Vékonyan megkenjük kb.1,5 dl tejföllel. Erre rendezzük a tök másik felét. A sajtot lereszeljük, és a maradék tejfölbe keverjük. A rakottasunk tetejére simítjuk.
  6. 210 fokos sütőben kb.35 percig sütjük (hideg sütőbe tesszük).
  7. Forrón tálaljuk ezt a finom nyári fogást.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3752
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkával rakott tök
Gonoszka1 428 recept

A Paprika tévében láttam ennek a receptemnek a megszületéséhez az ötletet évekkel ezelőtt. Nagyon megtetszett, és rögtön (nagyon átalakítva) kitaláltam az én verziómat. Azóta már többször elkészítettem ezt a nagyon finom ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...