r
Nosalty Logó

Sonkás-zöldséges kocsonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-zöldséges kocsonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1921 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2052.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 320 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12315 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    9602 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 1921 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.3 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. 5 l vizet rakjunk fel főni. Ha felforrt a vizünk, tegyük bele a leveskockákat és a zöldségeket, lehet fagyasztott is.
  2. Ha megfőtt a zöldségünk, akkor szedjük ki a "levesből" tegyük egy tányérba. A levesbe tegyük bele a 3 tasak étkezési zselatint, de már ne főzzük tovább, csak alaposan kavarjuk el, hogy a zselatin ne maradjon csomós benne. Ezt az egészet tegyük félre, és hagyuk langyosra hűlni.
  3. Amíg a levesünk pihen egy kicsit, elkészítjük a sonkatekercseket. Közben főzzük keményre a tojásokat, majd pucoljuk meg, és karikázzuk fel.
  4. Keverjük össze a túrót, a tormát, a cukrot, a majonézt és a tejfölt. Majd fogjuk a sonkaszeleteket, és kb. egy evőkanálnyi mennyiséget rakunk bele, majd feltekerjük. Az összes sonkát megtöltjük a krémmel.
  5. Ha már langyosra hűlt a leves, akkor fogunk bármilyen alakú tálat vagy jénait (én konkrétan őzgerinc formában készítettem), de bármilyen megteszi, és az aljára szedünk a levesből kb. 0,5 cm vastagon, és betesszük a hűtőbe dermedni.
  6. Ha megdermedt a kocsonyánk, akkor zöldséget teszünk rá, de vigyázzunk, ne tegyük túl sűrűn, mert a legvégén a tálaláskor szétesik majd ez a rész. Úgyhogy csak ritkán tegyük a zöldségeket, és szintén szedjünk rá a levesből úgy, hogy jól ellepje a zöldségünket. Visszatesszük a hűtőbe, hogy ez a réteg is megdermedjen.
  7. Majd a tojásszeleteket tesszük rá, szintén szedünk rá a levesből úgy, hogy jól ellepje, és vissza a hűtőbe, míg ez is meg nem dermed.
  8. Végül jön az utolsó réteg, amibe a sonkatekercseket tesszük. Ezek mehetnek szorosan egymás mellé, kihogy szeretné tenni, és erre is szedünk a levesből szintén úgy, hogy jól ellepje, és vissza a hűtőbe. Ha rendesen megdermedt, szeleteljük és tálalhatjuk is. Csak hidegen, mint minden kocsonyát.
  9. Ezt a mennyiséget én két formában szoktam egyszerre készíteni, aki csak egy őzgerincformában szeretné elkészíteni, az felezze meg az összes hozzávalót, és úgy készítse el. Azért megjegyzem, ez az a kocsonya, ami mindig elfogy, és nem marad meg belőle soha semmi, és mindig kevés.:-))
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5773
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet még édesanyám készítette gyerekkoromban, amikor valamilyen családi vagy egyéb ünnep volt. Mindig nagy sikere volt. És nagyon örülök neki, hogy még ezt meg tudta nekem tanítani, mert amikor elkészítem mindig eszembe jut, hogy milyen jó volt még akkor, amikor Ő készítette el a családnak. Azt az ízt egyébként soha nem tudom eltalálni, amit Ő csinált, pedig nagyon jó lenne egy kicsit felidézni a gyerekkorom...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...