Sonkás-sajtos sós kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsófi.M
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
175g finomliszt637 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
100g tej56 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
71 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A tetejére
Összesen
956
kcal
- 14% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
14g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A tetejére
Összesen
3820
kcal
- 14% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
44.6g finomliszt162 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
25.5g tej14 kcal
-
3.2g friss élesztő3 kcal
-
18 kcal
-
6.4g füstölt sajt21 kcal
-
6.4g sonka9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
A tetejére
Összesen
242
kcal
- 14% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2334 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 1740 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
956
kcal
- 14% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.7 g
Zsír
-
Összesen 91.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9336 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 286 mg
-
Kálcium 655 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 6961 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 571.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 228.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 643 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 856 micro
Összesen
3820
kcal
- 14% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
4 dl tej
-
4 ek napraforgó olaj
-
10 dkg füstölt sajt
-
10 dkg sonka
-
bazsalikom ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
-
2 tk só
-
2 teáskanál cukor
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A sonkát apró kockákra vágjuk. A bazsalikomot is apróra vágjuk, összekeverjük a sonkával, és metélőhagymát is teszünk bele. A füstölt sajtot apróra reszeljük.
- A tej egy részével és cukorral felfuttatjuk az élesztőt, a másik felét pedig meglangyosítjuk. Amíg felfut a tej, kimérjük a lisztet, összekeverjük a sóval és a cukorral.
- A két tojást simára keverjük az olajjal, majd hozzákeverjük az élesztős tejet és a langyosított tejet, belekeverjük a füstölt sajtot, a sonkát a fűszerekkel.
- Hozzákeverjük a lisztet, és hólyagosra gyúrjuk. Ha kell, egy kis olajat keverünk még hozzá.
- Letakarjuk konyharuhával, és 50 percig a sütőben 50 fokon kelesztjük. Miután megkelt, felmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, lapokra vágjuk és 30 centis rudakat sodrunk belőlük. Félbehajtjuk és összetekerjük a szárait.
- Sütőpapírra fektetjük a kalácskákat, megkenjük tojással, megszórjuk nagyobb szemű sóval és köménymaggal, majd sütőben megsütjük.
- Kis pihentetés után még finomabb, de azonnal is fogyasztható!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9810
- Feltöltés dátuma: 2012. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Zsófi.M
39 recept
A bazsalikomom az erkélyen kidőlni látszott, ezért valamihez fel szerettem volna használni. Így húsvét után kis sonka is maradt, T. pedig nem szereti az édes kalácsot, így a hármat ötvöztem, és egy régi receptből kiindulva kicsit finomítottam rajta. Ha egyszerre több tepsivel sütünk, akkor célszerű hőlégkeveréssel csinálni.