r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos kosárka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Sonkás-sajtos kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A linzer tésztához

A krémhez

Összesen 950 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A linzer tésztához

A krémhez

Összesen 3795 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A linzer tésztához

A krémhez

Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 950 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    264.2 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1049 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6215.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    3656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1960 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 3795 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A linzer tésztához

A krémhez

Elkészítés

A linzer tésztához

  1. A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy egy félkemény tésztát kapjunk.
  2. A tésztát 2-3 órára hűtőbe tesszük. (Jómagam a tésztát előző este gyúrom be, így van ideje egy éjszakán át a hűtőben pihenni.)
  3. Amíg a tészta pihen, a tojásfehérjét is tegyük hűtőbe.
  4. A krémhez a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. Sajtokat lereszeljük, és összekeverjük.
  6. A mascarpone krémet összedolgozzuk az apróra vágott sonkával és a reszelt sajtok 2/3 részével, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét is.
  7. Ízesíthetjük sóval, borssal.
  8. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a kosárka formától 1 cm-rel nagyobb pohárral kiszaggatjuk.
  9. Beletesszük a kosárka formákba, eligazgatjuk, a széleit levágjuk (ha kilóg).
  10. Megtöltjük a sonkás-sajtos krémmel, tetejét megszórjuk a maradék sajttal.
  11. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13216
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagytakarítás alkalmából előkerültek a régi kosárka formáim. Megörültem nekik, mert már rég nem sütöttem benne semmit. Nagyon finomak lettek, természetesen frissen a legfinomabb. Kb. 20 db lesz belőle, persze függ a tészta vastagságától is.

Hozzávalók

A linzer tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...