Sonkás-sajtos kosárka
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bokine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 32% Zsír
A linzer tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g tej7 kcal
A krémhez
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
25g sonka35 kcal
Összesen
950
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 32% Zsír
A linzer tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g tej28 kcal
A krémhez
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
100g sonka138 kcal
Összesen
3795
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 32% Zsír
A linzer tésztához
-
14.6g finomliszt53 kcal
-
14.6g rétesliszt53 kcal
-
19.5g vaj140 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
4.9g tej3 kcal
A krémhez
-
7.8g tojásfehérje4 kcal
-
9.8g mascarpone39 kcal
-
14.6g sajt52 kcal
-
9.8g sonka13 kcal
Összesen
370
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1553.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 914 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
950
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.9 g
Zsír
-
Összesen 264.2 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1049 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6215.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 1183 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1080 mg
-
Nátrium 3656 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 227.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1993 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 1960 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
3795
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
370
kcal
Hozzávalók
A linzer tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg rétesliszt
-
20 dkg vaj
-
1 kk só
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
2 db tojássárgája
-
0.5 dl tej
A krémhez
-
2 db tojásfehérje
-
10 dkg mascarpone
-
15 dkg sajt
-
10 dkg sonka
Elkészítés
A linzer tésztához
- A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy egy félkemény tésztát kapjunk.
- A tésztát 2-3 órára hűtőbe tesszük. (Jómagam a tésztát előző este gyúrom be, így van ideje egy éjszakán át a hűtőben pihenni.)
- Amíg a tészta pihen, a tojásfehérjét is tegyük hűtőbe.
- A krémhez a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- Sajtokat lereszeljük, és összekeverjük.
- A mascarpone krémet összedolgozzuk az apróra vágott sonkával és a reszelt sajtok 2/3 részével, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét is.
- Ízesíthetjük sóval, borssal.
- A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a kosárka formától 1 cm-rel nagyobb pohárral kiszaggatjuk.
- Beletesszük a kosárka formákba, eligazgatjuk, a széleit levágjuk (ha kilóg).
- Megtöltjük a sonkás-sajtos krémmel, tetejét megszórjuk a maradék sajttal.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 13257
- Feltöltés dátuma: 2012. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bokine
76 recept
Nagytakarítás alkalmából előkerültek a régi kosárka formáim. Megörültem nekik, mert már rég nem sütöttem benne semmit. Nagyon finomak lettek, természetesen frissen a legfinomabb. Kb. 20 db lesz belőle, persze függ a tészta vastagságától is.