Sonkás-sajtkrémes gluténmentes kenyérlángos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
83g kenyérliszt bl80301 kcal
-
5 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
67g víz0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
24 kcal
Feltét
-
67g tömlős krémsajt120 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
33g sonkás szalámi57 kcal
-
33g sajt117 kcal
Összesen
698
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
250g kenyérliszt bl80903 kcal
-
16 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
71 kcal
Feltét
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
100g sonkás szalámi170 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2096
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
27.1g kenyérliszt bl8098 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
21.6g víz0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Feltét
-
21.6g tömlős krémsajt39 kcal
-
4.3g tejföl9 kcal
-
10.8g sonkás szalámi18 kcal
-
10.8g sajt38 kcal
Összesen
227
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1545.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 1004 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 102.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
698
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.7 g
Zsír
-
Összesen 102.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4635.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 737 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 3013 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 308.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
2096
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
5 g instant élesztő
-
1 kávéskanál só
-
1 késhegynyi cukor
-
2 ek olívaolaj
-
2 késhegynyi fokhagymapor
Feltét
-
20 dkg tömlős krémsajt
-
2 ek tejföl
-
10 dkg sonkás szalámi
-
10 dkg sajt
Elkészítés
Tészta
- A meleg vízben feloldjuk a porélesztőt és a cukrot, kb. 10 percig hagyjuk állni.
- Kimérjük a lisztet. Sózzuk, a fokhagymaport belekeverjük. Az olívaolajat hozzátesszük, végül a meleg vizes élesztős keveréket. Jól összedolgozzuk. Letakarjuk és kb. 45-50 percet hagyjuk kelni.
- Mikor megkelt, egy tepsit kiolajozunk és a tésztából gombócokat tépünk, melyet szépen kör alakúra húzogatunk.
- Sajtkrémbe teszünk tejfölt, és ezzel megkenjük a tésztát. Teszünk a tetejére sonkás szalámit, vagy épp sonkaszeletet. Megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 190 C-fokon megsütjük. Miután megsült, tálalhatjuk.
Feltét
- A sajtba belekeverjük a tejfölt. A szalámit, vagy sonkát felvagdossuk. A sajtot lereszeljük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 168
- Feltöltés dátuma: 2023. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Nagyon egyszerű finomság, de annál nagyobb a siker!!! Kívül ropogós, belül puha tészta. Különböző gluténmentes lisztkeverékek állnak már rendelkezésünkre, csak bele kell fogni, a tészta elkészítésébe és akkor már megy mint a karikacsapás..... :-))))