r
Nosalty Logó

Sonkás rizzsel töltött karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás rizzsel töltött karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 1011 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3029 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1011 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.8 g

Zsír

  • Összesen
    149.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5873 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    2946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    994.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1654 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 3029 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Feltesszük főni a rizst az ételízesítővel (én mindig egységnyi rizset, 2 egységnyi vízzel főzök készre).
  2. Amíg fő a rizs, a karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk.
  3. Közben kis darabokra felkockázzuk a sonkát és a paprikát, ezeket egy pici vajon megfuttatjuk.
  4. Ha kész a rizs, összekeverjük 2 db felvert tojással, és a sonkás-paprikás egyveleggel, majd ízlés szerint ízesítjük.
  5. Összeállítás: Lefektetünk egy baconszeletet, arra egy szelet húst és ráhalmozzuk a rizsünket, feltekerjük, majd ha szükséges, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzdeljük.
  6. Sorban egymás mellé tesszük egy jénai tálba, majd megsütjük (én locsoltam alájuk egy picike olajat). Az utolsó fél órában levehetjük a jénai fedelét, hogy megpiruljon a húsok teteje.
  7. Amíg sül a hús, elkészítjük a mártás: A fokhagymát összezúzva olajon megfuttatjuk, majd adunk hozzá 1 ek. lisztet, amit fokozatosan felengedünk 2 dl vízzel.
  8. Ha már nagyjából csomómentes, hozzáöntjük a tejszínt, majd ízesítjük sóval, borssal. (Nekem még ezután egy kicsit sűrítenem kellett rajta, így elkevertem egy fél kanálnyi lisztet egy pici melegvízben, és besűrítettem a mártást.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3465
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A 7. évfordulónkra készítettem ezt az ételt, melynek ihletője innen a NoSalty-ról Edit műve. :) Nagyon finom lett, a mártást azért készítettem hozzá, nehogy túl száraz legyen, kitűnő választás volt a fokhagyma. Nem kell megijedni, ennyi rizst nem lehet beletölteni 6 szelet húsba, de jó ha marad ki, mert nagyon finom, plusz köretként lehet tálalni.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...