Sonkás rizzsel töltött karaj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
67g rizs239 kcal
-
50g gépsonka69 kcal
-
40g pritaminpaprika9 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
24 kcal
-
5g vaj33 kcal
A mártáshoz
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
67g víz0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24 kcal
Összesen
1011
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
150g gépsonka207 kcal
-
120g pritaminpaprika26 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
-
14g vaj100 kcal
A mártáshoz
-
18g fokhagyma24 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
200g víz0 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
3029
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
35.2g sertés rövidkaraj59 kcal
-
6g bacon24 kcal
-
11.7g rizs42 kcal
-
8.8g gépsonka12 kcal
-
2 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
A mártáshoz
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
11.7g víz0 kcal
-
8.8g főzőtejszín12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
179
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.3 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1957.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 982 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 331.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 551 micro
-
β-crypt 164 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
1011
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.8 g
Zsír
-
Összesen 149.3 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 894 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5873 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 254 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 2068 mg
-
Nátrium 2946 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 994.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 225 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 719 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1654 micro
-
β-crypt 491 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 544 micro
Összesen
3029
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
6 szelet bacon
-
20 dkg rizs
-
1 kis db pritaminpaprika
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek vaj
A mártáshoz
-
6 gerezd fokhagyma
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
2 dl víz
-
1.5 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- Feltesszük főni a rizst az ételízesítővel (én mindig egységnyi rizset, 2 egységnyi vízzel főzök készre).
- Amíg fő a rizs, a karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk.
- Közben kis darabokra felkockázzuk a sonkát és a paprikát, ezeket egy pici vajon megfuttatjuk.
- Ha kész a rizs, összekeverjük 2 db felvert tojással, és a sonkás-paprikás egyveleggel, majd ízlés szerint ízesítjük.
- Összeállítás: Lefektetünk egy baconszeletet, arra egy szelet húst és ráhalmozzuk a rizsünket, feltekerjük, majd ha szükséges, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzdeljük.
- Sorban egymás mellé tesszük egy jénai tálba, majd megsütjük (én locsoltam alájuk egy picike olajat). Az utolsó fél órában levehetjük a jénai fedelét, hogy megpiruljon a húsok teteje.
- Amíg sül a hús, elkészítjük a mártás: A fokhagymát összezúzva olajon megfuttatjuk, majd adunk hozzá 1 ek. lisztet, amit fokozatosan felengedünk 2 dl vízzel.
- Ha már nagyjából csomómentes, hozzáöntjük a tejszínt, majd ízesítjük sóval, borssal. (Nekem még ezután egy kicsit sűrítenem kellett rajta, így elkevertem egy fél kanálnyi lisztet egy pici melegvízben, és besűrítettem a mártást.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3465
- Feltöltés dátuma: 2012. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A 7. évfordulónkra készítettem ezt az ételt, melynek ihletője innen a NoSalty-ról Edit műve. :) Nagyon finom lett, a mártást azért készítettem hozzá, nehogy túl száraz legyen, kitűnő választás volt a fokhagyma. Nem kell megijedni, ennyi rizst nem lehet beletölteni 6 szelet húsba, de jó ha marad ki, mert nagyon finom, plusz köretként lehet tálalni.