r
Nosalty Logó

Sonkás rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Sonkás rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta 12 darabhoz

Töltelék

Összesen 607 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta 12 darabhoz

Töltelék

Összesen 2426 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta 12 darabhoz

Töltelék

Összesen 206 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 607 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    148.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5654.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    3535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 2426 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Palacsinta 12 darabhoz

Töltelék

Elkészítés

Palacsinta 12 darabhoz

  1. A hozzávalókat jól kikeverjük.
  2. Egy kisebb serpenyőt (teflon, 15 cm átmérőjű/belméret) kikenünk olajjal, ezt jól felforrósítjuk, majd kisütjük a palacsintákat.

Töltelék

  1. A sonkát vagy daráljuk le, vagy éles, széles késsel vágjuk össze apró darabokra. A vajat olvasszuk fel, keverjük bele a lisztet, majd óvatosan öntsük fel a tejjel. Lassú tűzön sűrű "fehér mártást" keverünk csomómentesre, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint belekeverünk még egy kk mustárt.
  2. Reszeljük finomra a sajtot (lehet más aromás, kemény sajt is). A langyos fehér mártásba keverjünk 1 tojássárgáját, a húst, 2 kanál tejfölt és a tojás felvert habját. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Vajazzunk ki egy kb. 20 cm átmérőjű jénait, terítsünk rá egy palacsintát, kenjük meg a krémmel, erre szórjunk egy kis parmezánt, és ily módon rakjuk le az egészet. Tetejére palacsinta kerüljön, melyet kenjünk meg egy kis tejföllel, szórjuk meg a maradék parmezánnal, és előmelegített sütőben süssük át aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13135
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 14.

Ajánló

Zöldsalátával (lsd. jégsaláta franciásan), paradicsomszeletekkel tálaljuk. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás rakott palacsinta
Marti48 317 recept

Horváth Ilona "salátára lapozott" szakácskönyvéből származik ez a recept, mely forrón, de még hidegen is nagyon finom - ha netán maradna belőle másnapra is...

Hozzávalók

Palacsinta 12 darabhoz

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...