Sonkás rakott palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
Palacsinta 12 darabhoz
-
38g finomliszt137 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Töltelék
-
50g sonka69 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
25g tej14 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
607
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
Palacsinta 12 darabhoz
-
150g finomliszt546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g szódavíz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Töltelék
-
200g sonka276 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
100g tej56 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
2426
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
Palacsinta 12 darabhoz
-
12.8g finomliszt46 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
25.5g tej14 kcal
-
8.5g szódavíz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
7.2g napraforgó olaj64 kcal
Töltelék
-
17g sonka23 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
8.5g tej5 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
4.3g parmezán sajt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
206
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 884 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
607
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 98.7 g
Zsír
-
Összesen 148.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5654.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1176 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 757 mg
-
Nátrium 3535 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 241.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 321 mg
-
Retinol - A vitamin: 438 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
2426
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Palacsinta 12 darabhoz
- A hozzávalókat jól kikeverjük.
- Egy kisebb serpenyőt (teflon, 15 cm átmérőjű/belméret) kikenünk olajjal, ezt jól felforrósítjuk, majd kisütjük a palacsintákat.
Töltelék
- A sonkát vagy daráljuk le, vagy éles, széles késsel vágjuk össze apró darabokra. A vajat olvasszuk fel, keverjük bele a lisztet, majd óvatosan öntsük fel a tejjel. Lassú tűzön sűrű "fehér mártást" keverünk csomómentesre, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint belekeverünk még egy kk mustárt.
- Reszeljük finomra a sajtot (lehet más aromás, kemény sajt is). A langyos fehér mártásba keverjünk 1 tojássárgáját, a húst, 2 kanál tejfölt és a tojás felvert habját. Sózzuk-borsozzuk.
- Vajazzunk ki egy kb. 20 cm átmérőjű jénait, terítsünk rá egy palacsintát, kenjük meg a krémmel, erre szórjunk egy kis parmezánt, és ily módon rakjuk le az egészet. Tetejére palacsinta kerüljön, melyet kenjünk meg egy kis tejföllel, szórjuk meg a maradék parmezánnal, és előmelegített sütőben süssük át aranybarnára.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 13122
- Feltöltés dátuma: 2014. március 14.
Ajánló
Zöldsalátával (lsd. jégsaláta franciásan), paradicsomszeletekkel tálaljuk. Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Marti48
317 recept
Horváth Ilona "salátára lapozott" szakácskönyvéből származik ez a recept, mely forrón, de még hidegen is nagyon finom - ha netán maradna belőle másnapra is...