r
Nosalty Logó

Sonkás kolbászos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Sonkás kolbászos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1825 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3649 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 261 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3886.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    983 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1285 micro
Összesen 1825 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    260.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7772.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1642 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    4160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1967 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2624 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2570 micro
Összesen 3649 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    183 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való lisztet a dagasztó táljába öntjük, és a hozzávalókkal bedagasztjuk 1-2 perc alatt.
  2. Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 25 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (piteformát) úgy, hogy pereme is legyen. Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 10 perc alatt elősütjük.
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a töltelékét. A sajtot egy tálba reszeljük, a krémsajtot, a tejszínt és a nyers tojásokat hozzáadjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított friss petrezselyemzölddel meg a kakukkfűvel fűszerezzük, jól összekeverjük.
  4. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, és az elősütött tésztát körben szépen kirakjuk vele. A kétféle sonkát, a kolbászt apró kockákra vágjuk, a hagymára szórjuk, majd a sajtos masszával az egészet leöntjük, elsimítjuk.
  5. A paradicsomokat felaprítjuk, a mozzarella sajtot szeleteljük, ezeket is rárakjuk, hogy mindenhová egyformán jusson belőle. A sütőbe visszatolva változatlan lánggal 35-40 percig sütjük.
  6. Kb. 15 percnyi pihentetés után cikkekre vágva tálaljuk. Nem csak ebédre melegen, de vacsorára hidegen is kitűnő.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8091
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás kolbászos pite
Zsuzsamama56 321 recept

Nagyon szeretjük a pitéket, de most a sós változatát hoztam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...