Sonkás kolbászos pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g margarin538 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
A töltelékhez
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
72 kcal
-
25g gépsonka35 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
63g mozzarella187 kcal
Összesen
1825
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
144 kcal
-
50g gépsonka69 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
Összesen
3649
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
14.2g finomliszt52 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.7g margarin77 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
A töltelékhez
-
3.6g parmezán sajt14 kcal
-
7.1g krémsajt18 kcal
-
14.2g főzőtejszín19 kcal
-
11.8g tojás15 kcal
-
3.6g kolbász16 kcal
-
5.7g füstölt-főtt tarja10 kcal
-
3.6g gépsonka5 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
7.1g paradicsom1 kcal
-
7.1g póréhagyma2 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
8.9g mozzarella27 kcal
Összesen
261
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 67.2 g
Zsír
-
Összesen 130.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 480 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3886.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 821 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 809 mg
-
Nátrium 2080 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 275.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1096 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 983 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 1312 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1285 micro
Összesen
1825
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 134.5 g
Zsír
-
Összesen 260.4 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 960 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7772.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 1642 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1618 mg
-
Nátrium 4160 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 551.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 360 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 707 mg
-
Retinol - A vitamin: 1967 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 2624 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2570 micro
Összesen
3649
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 183 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
15 dkg margarin
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
-
10 dkg krémsajt
-
3 db tojás
-
5 dkg kolbász
-
8 dkg füstölt-főtt tarja
-
5 dkg gépsonka
-
1 közepes db paradicsom
-
0.5 db póréhagyma
-
0.3 csokor petrezselyem
-
1 csipet só
-
125 g mozzarella
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához való lisztet a dagasztó táljába öntjük, és a hozzávalókkal bedagasztjuk 1-2 perc alatt.
- Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 25 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (piteformát) úgy, hogy pereme is legyen. Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 10 perc alatt elősütjük.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a töltelékét. A sajtot egy tálba reszeljük, a krémsajtot, a tejszínt és a nyers tojásokat hozzáadjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított friss petrezselyemzölddel meg a kakukkfűvel fűszerezzük, jól összekeverjük.
- A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, és az elősütött tésztát körben szépen kirakjuk vele. A kétféle sonkát, a kolbászt apró kockákra vágjuk, a hagymára szórjuk, majd a sajtos masszával az egészet leöntjük, elsimítjuk.
- A paradicsomokat felaprítjuk, a mozzarella sajtot szeleteljük, ezeket is rárakjuk, hogy mindenhová egyformán jusson belőle. A sütőbe visszatolva változatlan lánggal 35-40 percig sütjük.
- Kb. 15 percnyi pihentetés után cikkekre vágva tálaljuk. Nem csak ebédre melegen, de vacsorára hidegen is kitűnő.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8091
- Feltöltés dátuma: 2013. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
321 recept
Nagyon szeretjük a pitéket, de most a sós változatát hoztam.