r
Nosalty Logó

Sonkás kolbászos pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Sonkás kolbászos pite
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1825
Kalória
67.2g
Fehérje
91.6g
Szénhidrátok
130.2g
Zsír
275.6g
Víz
479.9g
Koleszterin
4.1g
Rost
7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1825 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3649 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 261 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3886.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    983 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1285 micro
Összesen 1825 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    260.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7772.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1642 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    4160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    551.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1967 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2624 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2570 micro
Összesen 3649 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    183 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való lisztet a dagasztó táljába öntjük, és a hozzávalókkal bedagasztjuk 1-2 perc alatt.
  2. Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 25 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (piteformát) úgy, hogy pereme is legyen. Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 10 perc alatt elősütjük.
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a töltelékét. A sajtot egy tálba reszeljük, a krémsajtot, a tejszínt és a nyers tojásokat hozzáadjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított friss petrezselyemzölddel meg a kakukkfűvel fűszerezzük, jól összekeverjük.
  4. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, és az elősütött tésztát körben szépen kirakjuk vele. A kétféle sonkát, a kolbászt apró kockákra vágjuk, a hagymára szórjuk, majd a sajtos masszával az egészet leöntjük, elsimítjuk.
  5. A paradicsomokat felaprítjuk, a mozzarella sajtot szeleteljük, ezeket is rárakjuk, hogy mindenhová egyformán jusson belőle. A sütőbe visszatolva változatlan lánggal 35-40 percig sütjük.
  6. Kb. 15 percnyi pihentetés után cikkekre vágva tálaljuk. Nem csak ebédre melegen, de vacsorára hidegen is kitűnő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Nagyon szeretjük a pitéket, de most a sós változatát hoztam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!