r
Nosalty Logó

Sonkás-kolbászos háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-kolbászos háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4382 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1574.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6299.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    3689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 4382 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés langyos tejbe -kis cukorral elkeverve- az élesztőt beletesszük, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A lisztbe beletesszük a megfőtt, áttört burgonyát, a tojást, a margarint, az élesztőt, a sót és langyos tejjel jól összedolgozzuk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A sonkát és a kolbászt kevés olajon összepirítjuk.
  5. A tejfölbe vagdossuk a fokhagymát, teszünk bele paprikakrémet, összekeverjük.
  6. A tésztát lisztezett deszkán vékonyan kinyújtjuk, bekenjük tejföllel, rátesszük a sonkát, kolbászt.
  7. Feltekerjük, váltakozó irányban srégen elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.
  8. Kilisztezett, olajozott tepsibe tesszük, teleszórjuk szezámmaggal.
  9. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4933
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár reggelire egy pohár tej mellé vagy korai vacsorára egy pohár kakaó mellé. Finom laktató. Nagyitól tanultam, nagyon sokat csinálta még gyerekkoromban.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...