r
Nosalty Logó

Sonkás hasé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Sonkás hasé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 802 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 9610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 802 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    655.5 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    298 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9888.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    7707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    834 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 9610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 467 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát igen apróra vágjuk vagy ledaráljuk, a zsírral krémmé keverjük.
  2. Az elkapart vagy darált hájat 20 dkg liszttel jól összedolgozzuk.
  3. Az élesztőt a tejben a cukorral és egy csapott evőkanál liszttel felfuttatjuk.
  4. A maradék lisztből a felfuttatott élesztővel, a rummal, borecettel, sóval és annyi langyos vízzel, amennyit felvesz,kemény tésztát gyúrunk.
  5. Apránként beledolgozzuk a liszttel gyúrt háj háromnegyed részét.
  6. Jól összedolgozzuk, 20 percre hideg helyrepihenni tesszük.
  7. A pihentetés utánfélujjnyi vastagra nyújtjuk, a lisztes háj felét egyenletesen rákenjük, hajtogatjuk, hidegre tesszük újabb 20 percre.
  8. Ismét kinyújtjuk, rákenjük a háj másik felét, hajtogatjuk, pihenni tesszük.
  9. Még kétszer kinyújtjuk, közben még egyszer pihentetjük.
  10. A második nyújtáskor 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, a négyzetek közepébe kisebb diónyi sonkapépet halmozunk.
  11. Mint egy könyvet kettéhajtjuk, a széleket atenyerünk élével összenyomjuk.
  12. Szorosan tehetjük a tepsibe, tetejét felvert tojással kenjük.
  13. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22268
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 13.

Ajánló

Bármilyen ital lecsúsztatásához vagy úti/iskolai rágnivaló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás hasé
Harmathy Ildikó 313 recept

A sok disznóölés után sok a disznóságunk:) Akinek nincs annyi, az vajas tésztából is készítheti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...