r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás-túrós tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Sonkás-gombás-túrós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2869 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5653.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1811 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    2002 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 2869 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük.
  2. A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk.
  3. A gombát és a sonkát feldaraboljuk. A sonkát kisebb kockákra, a gombát nem kell nagyon apróra vágni.
  4. Egy lábosba beletesszük a zsiradékot. Rátesszük a gombát, a sonkát, ráreszeljük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük nagy lángon, ameddig a gomba leve elfő.
  5. Egy tálba kikeverjük a túrót 45 dkg tejföllel, majd a leöblített felaprított kaprot is hozzáadjuk, sózzuk. Összekeverjük.
  6. Ha a tészta megfőtt leszűrjük, és összekeverjük a tejfölös-túróval.
  7. Egy tepsibe rendezzük a tészta felét, majd rásimítjuk a gombás ragut. Erre pedig a tészta másik fele kerül.
  8. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a 30 dkg tejföllel. Rásimítjuk a tészta tetejére.
  9. Hideg sütőbe toljuk, és 210 fokon 40 percig sütjük, ameddig a teteje kicsit megpirul.
  10. Melegen tálaljuk ezt a finom sonkás-gombás-túrós tésztát.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2038
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-gombás-túrós tészta
Gonoszka1 428 recept

Mint túró és tészta rajongó, ma ezt a finomságot készítettem el. Előnye, hogy finom és gyorsan elkészíthető Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 145 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...