r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás-parajpürés gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
adrinagy
Sonkás-gombás-parajpürés gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2037 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4393 micro
Összesen 419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4557.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    3453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    701 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17573 micro
Összesen 1673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a fagyasztott parajpürét kiengedjük, hogy pépes állagú legyen, lehessen vele főzni. Kiengedett állapotban hozzátesszük a receptben leírt fűszereket, összekeverjük, és hagyjuk állni.
  2. Ezután ahogyan a csomagoláson szerepel, kifőzzük a gnocchit.
  3. Felvágjuk a sonkát, hagymát, fokhagymákat.
  4. Egy mélyebb serpenyőbe vagy közepes lábasba (mivel ebben készül az alapja a gnocchinak) olajat öntünk, és megpirítjuk a sonkát. Ezután hozzátesszük a hagymát és fokhagymákat, és tovább pirítjuk üvegesre, majd hozzáöntjük a gombát is a levével együtt. Hagyjuk, hogy a gomba elfője a levét, majd ízesítjük egy kis borssal és sóval, kissé megpirítjuk a többi hozzávalóval együtt, folyamatos kevergetés mellett.
  5. Végezetül hozzáöntjük a beízesített parajpürét, összeforraljuk kicsit, majd hozzáöntjük a tejszínt, és folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk a tejszínes-parajos alapot. Amikor úgy érezzük, hogy kellőképp összeértek az ízek, és megfelelően összeállt az alap, hozzáöntjük a gnocchit, jól összekeverjük, és el is készült az étel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 955
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 05.

Ajánló

Kis reszelt parmezánnal vagy trappista sajttal tálalhatod, nekem nagyon jól sikerült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
adrinagy 4 recept

A fűszereket mindig ízlés szerint adagolja mindenki, én ezeket használtam hozzá, de lehet nyugodtan mást is hozzátenni, illetve nem feltétlen ezeket kötelező használni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...